duminică, iulie 21, 2024
AcasăTehnologiePrima localitate eliberată după declanşarea ofensivei de către armata ucraineană. Mai mulţi...

-

Prima localitate eliberată după declanşarea ofensivei de către armata ucraineană. Mai mulţi militari ruşi, luați prizonieri

Armata ucraineană a eliberat localitatea Blagodatnoie din regiunea Donețk, aceasta fiind prima localitate eliberată după declanşarea contraofensivei de ucraineni.

În timpul operațiunii, mai mulţi militari ruşi au fost luaţi prizonieri. Anunţul a fost făcut de către comandamentul Brigăzii separate nr.68, care poartă numele lui Oleksa Dovbuş.

Militarii ucraineni au declarat că au primit mai multe informaţii de la prizonierii ruşi, care va fi folosită la eliberarea altor teritorii de sub ocupaţie rusească.

„Luptătorii glorioși ai celei de a 68-a brigăzi separate, care poartă numele lui Oleksa Dovbuş în cooperare cu unitățile învecinate ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei, au eliberat așezarea Blagodatnoie. Ruşii au rezistat până la urmă, dar nu au putut rezista atacului lupilor necontrolați! „, anunţă comandamentul Brigăzii.

Ce se întâmplă pe front
Kievul a confirmat că a început contraofensiva, dar recunoşte că luptele sunt foarte grele.

Ocupanții ruși își concentrează principalele eforturi pentru a ocupa complet regiunile Lugansk și Donețk. Pe data de 9 iunie au avut loc 27 de ciocniri între armata ucraineană şi militarii ruşi. În direcția Kupiansk, artileria rusă a tacat localităţile Masiutovka, Liman, Kislovka, Tabaevka, Berestovo din regiunea Harkov și Novoselovskoe din regiunea Lugansk.

În direcția Liman, militarii ruşi au încercat operațiuni ofensive fără succes în zona Belogorovka. Ruşii au atăcat pe cale aeriană localităţile Nevskoie din regiunea Lugansk și Iampolovka, Dronovka, Seversk, din regiunea Donețk.

În direcția Bahmut, armata rusă a efectuat operațiuni ofensive în direcția Bogdanovka, dar nu a avut succes. Loviturilor aeriene din partea ruşilor au fost supuse zonele Belaia Gora și Toreţk din regiunea Donețk.

În direcția Avdeevka, inamicul a făcut încercări nereușite de a avansa în apropierea așezărilor Severnoie și Nevelskoie.

Strategia ucrainenilor este ca rușii să nu poată muta forțe dintr-o parte în alta, iar din acest motiv, armata ucraineană a deschis un front larg, cu mai multe puncte de atac frontal.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole