joi, iunie 13, 2024
AcasăEconomicPrimăria Capitalei va monta 50 de staţii de reîncărcare a maşinilor electrice,...

-

Primăria Capitalei va monta 50 de staţii de reîncărcare a maşinilor electrice, cu câte două puncte de reîncărcare/ Unde vor fi amplasate

Primăria Capitalei urmează să monteze 50 de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, cu câte două puncte de reîncărcare, pe 11 amplasamente din Municipiul Bucureşti, scrie Agerpres.
O hotărâre în acest sens a fost aprobată, joi, de Consiliul General al Capitalei, cu 29 de voturi “pentru” şi 22 de abţineri.
Consilierul general PNL Adrian Moraru a apreciat că astfel de proiecte ar trebui realizate de către sectorul privat.
“Nu mai e treaba statului să se bage, cum făcea doamna Firea, peste tot, să facă statul orice. Noi, liberalii, credem că acolo unde există servicii în piaţă, trebuie să lăsăm piaţa să acţioneze. Şi credeţi-mă că există atâţia oameni interesaţi să facă staţii de încărcare din zona privată. Şi mă refer la jucători mari, nu la IMM-uri”, a spus el.
Nicuşor Dan a replicat că la nivelul Capitalei nu este acoperit necesarul de staţii de încărcare, motiv pentru care Ministerul Mediului a iniţiat un program, desfăşurat de către AFM, care stimulează autorităţile locale să iniţieze astfel de proiecte.
Potrivit studiului de fezabilitate, aprobat de CGMB, în Bucureşti există 286 de staţii de reîncărcare, dar numeroase artere sau zone din Capitală nu au acoperire sau au o acoperire slabă din punct de vedere al prezenţei staţiilor de încărcare.
Obiectivul de investiţii vizează realizarea a minim două puncte de reîncărcare la o staţie, alimentate din acelaşi punct de livrare din reţeaua publică de distribuţie, dintre care un punct permite încărcarea în curent continuu la o putere de 50KW, iar un altul permite încărcarea în curent alternativ la o putere 22 KW, precum şi încărcarea simultană la puterile declarate.
Pe amplasamentele staţiilor de reîncărcare se vor asigura două locuri de parcare, destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice, marcate cu culoarea verde.
Staţiile vor fi amplasate în zonele: Esplanada Gării Băneasa şi str Tipografilor, parcare Piaţa Victoriei spre Buzeşti, World Trade Plaza, str. Nicolae Caramfil, str. Chiristigiilor, str. Halele Obor, Şos. Morarilor – Şos. Vergului, Calea Văcăreşti – Arhivele Statului, Bulevardul Unirii, Bd. Libertăţii, Calea 13 Septembrie.
Valoarea totală a investiţiei este estimată la 17,9 milioane lei, inclusiv TVA, iar durata de realizare este de 15 luni, dintre care două luni pentru proiectare şi 13 luni pentru execuţie.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole