duminică, aprilie 14, 2024
AcasăActualitatePrimăria Sibiu se laudă că orașul este pe primul loc în România...

-

Primăria Sibiu se laudă că orașul este pe primul loc în România la standardele locuirii. De fapt este pe 14

Nu știm dacă a fost o gafă de comunicare a Primăriei Sibiu sau un subiect de campanie electorală pentru actualul primar Astrid Fodor. Dar pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu a apărut informația de laudă: „Sibiul, pe primul loc în țară din punct de vedere al standardelor de locuit și în topul celor mai bine evaluate cartiere din orașele României!”. Dar informația este falsă, cel puțin datorită denaturării sursei.


Primăria Sibiu include rapid în postarea de pe Facebook și un citat electoral din primarul Astrid Fodor în care se laudă cu realizările sale în cartierele Sibiului. Informația citează ca sursă jurnaliștii de la Wall Street, care la rândul lor au folosit date din sondajul realizat de platforma storia.ro.

Date pur subiective, la cele obiective Sibiul nu este nici în top 10

Storia.ro este un site de anunțuri imobiliare. Pentru cumpărători și vânzători aceștia oferă două instrumente de evaluare a pieței imobiliare. T.R.A.I. este un instrument OBIECTIV bazat pe 4 date științifice, iar Vocea Cetățeanului este un instrument SUBIECTIV bazat pe un sondaj la care oricine poate răspunde online bazat pe 13 întrebări privind percepția asupra unui cartier.

Primăria Sibiu prezintă datele rezultate în luna martie în clasamentul SUBIECTIV bazat pe respondenți online că date privind standardul locuirii în oraș și cartiere.

Mai mult, pentru a da credibilitate se scrie că jurnaliștii și datoria.ro „au evaluat siguranța, curățenia, parcările, transportul public, pistele pentru biciclete, liniștea și dotarea cu utilități.” Informația este falsă. Siteul Storia.ro precizează cum colectează datele. Iar cei de la ziarul bucureștean Wall Street dau și linkul către formularul online care ia impresiile vecinilor despre un cartier.

Casa președintelui Iohannis în cartier Trei Stejari

În topul OBIECTIV, Sibiul și cartierele sale sunt jos

Siteul storia.ro oferă și topul OBIECTIV al orașelor și cartierelor privind standardul de locuire. Acesta este realizat pe patru parametri cu date reale, din teren, nu opinii cetățenești.

În acest top orașul Sibiu este pe locul 14, imediat după Râmnicu Vâlcea. Primele trei clasate sunt: Cluj Napoca, Brașov și Constanța.

La capitolul cartiere, cel mai bine cotat cartier sibian este Trei Stejari, dar acesta este pe locul 21 la nivel național. Este cartierul unde are casa președintele Klaus Iohannis. Primele trei clasate la capitolul cartiere din România sunt: Aviatorilor (București), Primăverii (București), Gruia (Cluj Napoca).

Stirea Primăria Sibiu se laudă că orașul este pe primul loc în România la standardele locuirii. De fapt este pe 14 a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole