vineri, mai 24, 2024
AcasăActualitatePrimarul Sibiului, Astrid Fodor a primit vizita Ambasadorului Japoniei, ES Hiroshi Ueda

-

Primarul Sibiului, Astrid Fodor a primit vizita Ambasadorului Japoniei, ES Hiroshi Ueda

Astăzi, primarul Astrid Fodor a primit vizita Ambasadorului Japoniei, ES Hiroshi Ueda, însoțit de celebrul arhitect nipon Kengo Kuma și de dna Mariko Hayashi – directorul Asociației Japoneze a Scriitorilor. La întâlnire a fost prezent și președintele FITS, domnul Constantin Chiriac.

“Sibiul și Japonia au o relație deja cu tradiție, începuturile acesteia fiind prilejuite de Festivalul Internațional de Teatru. Ulterior, cooperarea dintre cei doi parteneri a evoluat în domeniul cultural, prin schimburi de spectacole și de voluntari, mai ales cu Teatrul Național Radu Stanca, dar și cu alte instituții de cultură din Sibiu. Am discutat cu oaspeții și despre prietenia frumoasă care leagă Sibiul de orașul Takayama, sărbătorind anul trecut 10 ani de proiecte comune reușite, în ciuda distanței fizice. Mi-am exprimat convingerea că această cooperare va continua să se dezvolte, mai ales în contextul semnării anul acesta a Parteneriatului strategic România – Japonia. Mă bucur că orașul nostru contribuie activ și consistent în dinamizarea acestor relații pe plan cultural, unul dintre cei trei piloni principali ai Parteneriatului” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Stirea Primarul Sibiului, Astrid Fodor a primit vizita Ambasadorului Japoniei, ES Hiroshi Ueda a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole