marți, aprilie 16, 2024
AcasăTehnologieProbleme la telefoane Android. De ce unele nu primesc actualizări

-

Probleme la telefoane Android. De ce unele nu primesc actualizări

Mulți dintre proprietarii de telefoane Android întâmpină o problemă, dar nu înțeleg de ce. Acum, specialiștii oferă toate detaliile necesare pentru a remedia problema.

Specialiștii în tehnologie au explicat de ce unele telefoane Android nu primesc actualizări noi niciodată. Sistemul de operare Android este mult mai diferit față de cel pe care îl au telefoanele Apple.

Spre deosebire de Apple, unde există o singură nouă generație de iPhone-uri în fiecare an, Android este un mediu mult mai deschis. Toate aceste dispozitive ar putea rula versiuni diferite de Android. Versiunea de bază a Android se numește Android Open Source Project (AOSP), iar producători precum Samsung, OnePlus și chiar Google folosesc AOSP. Sistemul de operare Fire de la Amazon pe tablete și televizoare Fire funcționează tot cu AOSP.

Google dă o actualizare pentru AOSP, apoi depinde de producători să o ia. Singurele dispozitive pe care Google le actualizează sunt liniile Pixel de telefoane și tablete. Samsung Galaxy s-ar putea să nu aibă cea mai recentă versiune de Android, dar să beneficieze de versiunea One UI – versiunea de Android Samsung.

Dacă nu ai primit actualizări pe telefon, specialiștii în tehnologie îți recomandă să „încarci” manual o actualizare cu fișiere oficiale de la producător.

Telefoanele Android cu actualizări

Odată cu venirea lui Android 14, producătorul a anunțat și dispozitivele care vor primi actualizarea de soft. Utilizatorii de telefoane Samsung au primit și o interfață grafică nouă: One UI 6.0. Există și modele care nu au primit această actualizare, printre care:

Galaxy S10 Lite
Galaxy S20 FE, S20 / S20+ / S20 Ultra
Galaxy Note 10 Lite, Note 20, Note 20 Ultra
Galaxy Z Flip (LTE / 5G), Z Fold 2
Galaxy A22, A32, A51, A71
Galaxy Tab A8, A7 Lite, S6 Lite (2020), S7, S7+

Google a prezentat Android 14 pe 10 mai 2023 în cadrul conferinței I/O 2023. One UI 6.0 urmează să fie lansată până la sfârșitul acestui an, iar telefoanele din seria Galaxy S23 vor fi primele care vor primi această actualizare. După aceea, noile modele pliabile Galaxy Z Fold 5 și Z Flip 5 vor beneficia de aceleași funcții. Samsung va asigura și suportul pentru patch-urile de securitate pentru un an, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de actualizări punctuale și să fie protejați împotriva vulnerabilităților.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole