vineri, mai 24, 2024
AcasăActualitateProgramul IT Summer School, o primă ediție cu impact în rândul tinerilor...

-

Programul IT Summer School, o primă ediție cu impact în rândul tinerilor participanți

IT Summer School a avut loc în perioada 3-7 iulie și zeci de participanți cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani au discutat despre teme de actualitate în domeniul IT, precum Robotic Process Automation, MachineLearning, ArtificialIntelligence, Cybersecurity, toate împletite cu tema sustenabilității în comunitatea sibiană.


Acțiunea a fost găzduită de Facultatea de Științe din cadru Universității„ Lucian Blaga” din Sibiu și pe parcursul a cinci zile, participanții au dezbătut probleme locale și ce rezolvări ar exista dacă am folosi anumite tehnologii. Astfel, studenții și elevii împărțiți în grupuri de lucru, au venit cu propuneri pentru un Sistem Circular de Energie, axat pe producția și distribuirea sustenabilă de energie, dar și economisire, împreună cu o componentă de monitorizare și recompensă. O altă propunere s-a axat pe o aplicație numită Go Get Trash, pentru a stabili un circuit al reciclării selective și un proces care ar implica tomberoane smart, 3D printing și upcyling, roboți și automatizarea majorității procesului de reciclare a gunoiului. Toate soluțiile oferite de participanți au fost construite pornind de la nevoile comunității, axate pe utilizatori, cu accent pe accesibilitate și utilizare facilă și cu preocupare pentru natură.

Acțiunea a fost cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu, iar ideile vor merge mai departe către un alt eveniment organizat de Asociația Sibiu IT și cofinanțat tot de autoritățile locale. Este vorba de un hackathon care va avea loc în luna noiembrie anul acesta, unde participanții IT Summer School vor putea testa ideile lor și din punct de vedere tehnic.

IT Summer School a adus împreună reprezentanți ai Primăriei Sibiu, ai Facultății de Științe, oameni cu experință din companiile locale de IT și tineri pasionați de tehnologie, pentru cinci zile pline. Cătălin Mihacea, preşedinte al Asociaţiei Sibiu IT: „Ne dorim să mergem mai departe cu acest proiect, am fost foarte plăcut surprinși decât de implicați și bine pregătiți au fost participanții, deideile lor. Ne gândim cum să îi susținem mai departe, am oferit unora dintre ei întâlniri de mentorat cu oameni în poziții de conducere din companii de IT și încercăm să consolidăm și să creștem comunitatea formată, atât online, cât și offline printr-o serie de evenimente, cum sunt Open Your Mind sau Tech Meetup,oferindu-le astfel mai multe resurse pe plan local. Suntem bucuroși de susținerea și implicarea autorităților sibiene și foarte curioși de cum va arăta o ediție viitoare de IT Summer School”.

Stirea Programul IT Summer School, o primă ediție cu impact în rândul tinerilor participanți a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole