luni, iunie 17, 2024
AcasăActualitateProtest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu. Angajații s-au plâns de...

-

Protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu. Angajații s-au plâns de salariile foarte mici

UPDATE: 17 MAI, ORA 10:44: Angajatii Agentie pentru Protectia Mediului , azi 17 mai 2024 isi întrerup activitatea între orele 10,00-12,00 pentru a protesta spontan.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu și-au intrerupt activitatea joi, 16 mai 2024, între orele 10.00-12.00, pentru a protesta spontan în vederea eliminării oricăror forme de discriminare și instituirea unui tratament egal cu privire la personalul din sectorul bugetar care prestează aceeaşi activitate și are aceeaşi vechime în muncă și în funcţie, în sectorul de activitate protecția mediului.

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu suntem profund afectați de discriminările salariale, de salariile foarte mici comparativ cu volumul de muncă, de personalul redus și îmbătrânit, de echipamentele folosite uzate moral și fizic; totodata noi îndeplinim aceleaşi atribuţii ca funcţionarii publici din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului și în mod corect, salarizarea noastră ar trebuie sa fie aceiaşi, însă noi suntem discriminaţi, având salarii mult mai mici.

Prin amendamentul PLX 67/2024, depus în Senatul Romaniei în data de 19.02.2024, s-a inițiat repararea nedreptății și  discriminarii produse angajaților A.P.M.-urilor, singura categorie de bugetari care nu au fost salarizați la nivel de administrație publică centrală, conform OUG nr. 128/2023. Neadoptarea sau întârzierea adoptării amendamentului în Camera Deputaților, întărește nedreptatea și discriminarea angajaților Agențiilor Județene pentru Protecția Mediului, având în vedere faptul că majoritatea funcționarilor publici din alte sectoare bugetare beneficiază de salariile mărite, începând cu 1 ianuarie 2024.

Salariații A.P.M. Sibiu

Stirea Protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu. Angajații s-au plâns de salariile foarte mici a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole