marți, aprilie 16, 2024
AcasăPoliticPSD şi PNL ar fi ajuns la o înțelegere pentru alegerile prezidențiale...

-

PSD şi PNL ar fi ajuns la o înțelegere pentru alegerile prezidențiale si candidatul comun la Capitală

PSD şi PNL ar fi ajuns la o înțelegere cu privire la alegerile prezidențiale si candidatul comun la Primăria Capitalei. Mai mult, Coaliția a stabilit programul pentru alegerile locale și europarlamentare.

PSD şi PNL ar fi stabilit programul alegerilor locale și europarlamentare. Chiar dacă inițial era luat un calcul o variantă ca alegerile europarlamentare să se desfșoare pe două zile, cei din coaliție au renunțat la idee, spun sursele.

PSD şi PNL ar fi ajuns la o înțelegere

Programul de vot se extinde astfel cu o ora, pana la 22.00, cu posibilitate de prelungire pana la 24.00. Fiind alegeri comasate, coaliția nu poate lăsa desfășurarea alegerilor mai mult de 24 de ore, spun sursele. Alegerile locale și europarlamentare se vor desfăşura astfel:

alegerile europarlamentare și locale vor fi comasate și se desfășoară pe 9 iunie PSD și PNL vor candida pe liste comune la alegerile europarlamentare fiecare partid va avea candidați proprii la alegerile locale, nefiind excluse alianțe punctuale în teritoriu.

Coaliția ar fi stabilit şi data la care vor avea loc alegerile prezidențiale

PSD şi PNL ar fi decis data la care vor avea loc alegerile prezidențiale. Potrivit surselor, acestea se vor desfășura pe 15 și 29 septembrie. În privința unei alianțe și după europarlamentare și un candidat comun PSD-PNL pentru prezidențiale, Ciolacu și Ciucă au spus că aceste decizii se vor lua abia după alegerile europarlamentare, spun sursele.

Săptămâna trecută, liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au ieșit într-o conferință de presă și au avansat trei date posibile pentru alegerile în urma cărora se va alege noul locatar de la Palatul Cotroceni. Acum, după discuțiile care au loc chiar în acest moment, s-a ales data la care românii vor alege sauccesorul lui Klaus Iohannis.

PSD şi PNL

Marcel Ciolacu despre candidatul comun la Primăria București

Premierul Marcel Ciolacu a spus, marți, că e de părere că PSD și PNL vor avea un candidat comun pentru Primăria Capitalei. Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a spus că mai multe detalii despre candidații la alegerile locale din Capitală vor fi date după ce liderii coaliției vor ajunge la un consens.

„Până în acest moment nu avem o analiză finalizată, fiecare dintre noi căutăm să găsim cea mai bună soluție pentru a avea garanția că intrăm în alegeri cu un candidat care poate să câștige”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat dacă în ședința coaliției se va discuta despre un candidat comun PNL-PSD la Primăria Capitalei.

„Eu cred că o să avem un candidat comun. Este incorect să discutăm mai întâi cu presa aceste lucruri si pe urmă cu colegii noștri din coaliție”. „Imediat după decizie răspundem întrebărilor”, a mai spus liderul PSD.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole