miercuri, decembrie 4, 2024
AcasăExternePutin a făcut o simulare a unui atac nuclear în Ucraina. Până...

-

Putin a făcut o simulare a unui atac nuclear în Ucraina. Până unde a ajuns „racheta morții”?

Putin a făcut deja o simulare a unui atac nuclear în Ucraina. Până unde a ajuns racheta? Forțele aeriene ucrainene au interceptat o rachetă rusească Kh-55SM și au constatat că aceasta avea un „focos nuclear”.

Putin a făcut deja o simulare a unui atac nuclear în Ucraina. Până unde a ajuns racheta? 

Avioanele de vânătoare ale forțelor aeriene ucrainene au doborât racheta de croazieră rusă Kh-55SM, a raportat canalul Telegram @war_home, potrivit Militarnyi.

Putin

Kh-55SM a fost doborâtă de o rachetă aer-aer R-27 în regiunea Rivne, la 200 de kilometri de frontiera cu Polonia și cu Uniunea Europeană. Raza de acțiunea a rachetei Kh-55 este de 3.500 de kilometri.

Putin a făcut deja o simulare a unui atac nuclear în Ucraina. Până unde a ajuns racheta?
Ceea ce face incidentul deosebit este constatarea că racheta de croazieră rusească a fost echipată cu un simulator de focos nuclear.

Kh-55 este o rachetă de croazieră subsonică nucleară strategică, lansată și produsă de la sfârșitul anilor 1970 pentru a înarma bombardiere strategice.

A devenit prima rachetă de croazieră cu bază complet digitală fabricată în URSS. Biroul de Proiectare Raduga a propus racheta în 1971, dar ideea creării acesteia nu a fost aprobată până în 1976.

Asamblarea primelor rachete a avut loc în 1978. Deoarece instalațiile Raduga au fost supraîncărcate, producția a fost mutată treptat la Harkov, iar mai târziu a fost mutată în orașul rusesc Kirov.

Rachetele au fost prevăzute pentru bombardierul strategic cu turbopropulsoare Tu-95, modernizat la versiunea Tu-95MS și bombardierul strategic supersonic Tu-160.

Designul rachetei este construit după o configurație aerodinamică clasică. Fuselajul este realizat din aliaj de aluminiu AMG-6.

Un rezervor de combustibil deține cea mai mare parte a volumului intern. Racheta este condusă de un motor turboreactor cu două circuite de producție ucraineană (Motor Sich) R95-300.

Motorul este situat în coada rachetei pe un ax special care se extinde în jos de la corp înainte de lansare.

Kh-55 este echipată cu un sistem de ghidare inerțială cu auto-corecție și un sistem de potrivire după conturul terenului.

Programul de zbor este încorporat în rachetă înainte de lansare și conține elemente ale unei hărți digitale a terenului de-a lungul rutei de zbor.

În timpul zborului, sistemul de control BSU-55 de la bord compară punctele de control de pe această hartă cu indicatorii altimetrului reali și, dacă este necesar, emite comenzi adecvate pentru ajustarea cursului.

Datorită duratei zborului, sursa de alimentare a rachetei este asigurată de generatorul RDK-300. Raza maximă, în funcție de varianta de rachetă, este de la 2000 la 3500 de kilometri.

De menționat că în 1999, Ucraina a transferat Rusiei 575 de rachete Kh-55 și Kh-55SM ca plată pentru furnizarea de gaze naturale.

Dacă Occidentul trimite trupe în Ucraina, Putin va recurge la un atac nuclear

Prietenul președintelui rus Vladimir Putin, Viktor Medvedchuk, a „prezis” recent că „cel mai probabil” va avea loc un atac nuclear.

Putin și înalți oficiali ruși au amenințat în mod repetat cu escaladarea nucleară împotriva Kievului și a partenerilor săi occidentali de când Moscova a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022.

În timpul discursului anual al lui Putin, luna trecută, el a avertizat că „forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt în stare de deplină pregătire”.

El a avertizat, de asemenea, că există un risc real de război nuclear dacă națiunile occidentale trimit trupe în Ucraina, așa cum a sugerat luna trecută președintele francez Emmanuel Macron.

Potrivit agenției de știri ruse Tass, politicianul ucrainean pro-rus Medvedciuk, care a fost trimis în Rusia în 2022 în schimbul prizonierilor de război ucraineni, a prezis că „cel mai probabil” va avea loc o lovitură nucleară, în timp ce Occidentul continuă să „își afirme dreptul la dominația globală.

”În acest context, utilizarea unui simulator de focos nuclear pe o rachetă îndreptată spre Ucraina poate fi și un „test de zbor”, dar și un mesaj că amenințările regimului Putin nu sunt doar vorbe.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole