duminică, iunie 23, 2024
AcasăExternePutin, depășit de situație. „Țarul fără haine” în fața conflictului Hamas-Israel

-

Putin, depășit de situație. „Țarul fără haine” în fața conflictului Hamas-Israel

Un istoric britanic a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, va avea de suferit din cauza războiului din Israel. El consideră că liderul de la Kremlin se crede mai puternic decât este.

Istoricul Mark Galeotti a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, a fost prins „ca un țar fără haine” în conflictul Israel-Gaza. El a spus că este pentru prima dată când liderul de la Kremlin nu are mijloacele prin care să poată să influențeze decisiv direcția dintr-un război major din lume.

Acesta a mai spus că singura putere a lui Putin este să valorifice conflictul Israel-Gaza pentru a distrage atenția Occidentului de la Ucraina. Istoricul a mai spus că președintele rus se consideră mai puternic decât este.

Legătura dintre Rusia și Hamas

S-a zvonit și că Rusia a jucat un anumit rol în atacul Hamas, dar nu există dovezi. Un analist britanic de informații a declarat că există probleme mai grave ca preșdintele rus.

„Nu totul este despre ruși. Aceasta (strategia) a fost făcută foarte mult în Gaza… și la Teheran.”, a spus analistul.

Vladimir Putin se bazează pe dezinformare

Kremlinul încearcă să folosească acest lucru ca o oportunitate pentru tacticile sale obișnuite de divizare și diversiune. Punctele sale de dezinformare fac tot ce le stă în putință pentru a fragmenta opinia publică occidentală. Putin dorește să inducă în eroare Occidentul și să acționeze pe la spate. Cu toate acestea, analiștii ruși nu mai așa de optimiști. Criza evidențiază, de asemenea, măsura în care Rusia este în cel mai bun caz un corupt pe scena internațională.

Nu mai are nici aliați

Se mai știe că Vladimir Putin a încercat să combine limbajul conciliant atât față de Israel, cât și față de palestinieni. El le-a spus că Statele Unite sunt vinovate pentru tot ce se întâmplă. Acesta ar fi vrut să se apropie de Israel, dar asta însemna să piardă sprijinul Iranului.

Liderul nu mai mulți aliați și nici opțiuni credibile de proiecție a puterii. El nu are arme de rezervă și nici o pârghie politică reală. Acesta a rămas doar cu o mână de clienți precum Siria și o colecție de parteneri pragmatici, a declarat analistul britanic, potrivit Ziare.===

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole