duminică, iulie 21, 2024
AcasăExternePutin este mințit de propria armată: „Nimeni nu îndrăznește să-i spună adevărul”

-

Putin este mințit de propria armată: „Nimeni nu îndrăznește să-i spună adevărul”

Vladimir Putin este mințit de propria armată. Rusă nu a reușit să distrugă nici un sistem de apărare Patriot în Ucraina.

Rusia „vânează” sistemele de apărare aeriană Patriot în Ucraina. Cu toate acestea, invadatorii nu au succes, dar raportează Kremlinului despre contrariul.

Acest lucru a fost declarat de ministrul lituanian al apărării, Arvidas Anusauskas, relatează RBC-Ucraina cu referire la Twitter-ul său.

Șeful Ministerului Apărării a reacționat la numeroasele atacuri nocturne ale Rusiei asupra Ucrainei. În opinia sa, rușii ezită să-i spună dictatorului Vladimir Putin adevărul după ce au anunțat distrugerea Patriotului în Ucraina.

„Rusia încă încearcă în fiecare noapte să urmărească sistemele antirachetă Patriot. Cu toate acestea, fără rezultat. Versiunea oficială este deja pe biroul lui Putin – toate bateriile Patriot au fost distruse. Nimeni nu îndrăznește să-i spună adevărul”, spuse Anusauskas.

Rusia minte despre Patriot

Amintim că, după atacul nocturn din 16 mai, Rusia a anunțat presupusa distrugere a sistemului de apărare antiaeriană Patriot de la Kiev. Președintele Forțelor Aeriene, Iuri Ignat, a negat această informație. El a observat că complexul a suferit avarii minore, dar a fost restaurat rapid. Potrivit lui, este imposibil să-l distrugi pe Patriot dintr-o singură lovitură.

Mai târziu, oficialii și propagandiștii ruși au anunțat în mod repetat distrugerea sistemelor Patriot din Ucraina. Ultima dată, șeful Ministerului rus al Apărării, Serghei Șoigu, a făcut o declarație corespunzătoare pe 30 mai.

Președintele Forțelor Aeriene a numit declarația lui Șoigu falsă și a subliniat că în noaptea de 29 mai, Patriot a doborât toate rachetele deasupra Kievului.

Obsesia Rusiei de a distruge Patriot

De când Ucraina a primit sisteme Patriot de la partenerii occidentali, aceste sisteme de apărare aeriană bântuie invadatorii ruși. Inamicul încearcă să urmărească locația complexelor și să le distrugă, prin urmare, de fapt, în fiecare noapte atacă Ucraina cu rachete și drone kamikaze. După cum a explicat Mihail Samus, directorul Centrului de Cercetare privind Armata, Conversie și Dezarmare, Federația Rusă folosește atacurile asupra Kievului ca instrument de teroare morală și psihologică a populației civile și pentru a epuiza apărarea aeriană a Ucrainei .

Așa că, în noaptea de 2 iunie, invadatorii ruși au atacat din nou Ucraina cu drone și rachete de lovitură Shahed. Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât toate cele 15 rachete de croazieră și au tras 21 de drone.

Au reușit rușii să distrugă măcar un sistem Patriot?

Pe toată perioada în care primii Patrioți au sosit în Ucraina, ocupanții au putut deteriora doar o singură instalație. A fost reparat rapid și acest lucru nu a afectat în niciun caz funcționarea complexului.

Deoarece rușii nu au succes real în distrugerea Patriotului, au început să răspândească rapoarte false care spuneau contrariul. Deci, la mijlocul lunii mai, Ministerul rus al Apărării a anunțat presupusa distrugere a 5 lansatoare ale complexului Patriot deodată cu o singură rachetă Kinzhal. La sfârșitul lunii mai, șeful Ministerului rus al Apărării, Serghei Șoigu, ar fi susținut din nou distrugerea instalațiilor Patriot din Kiev. Cu toate acestea, acest lucru a fost negat de speakerul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Iuriy Ignat.

Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski face eforturi pentru ca o coaliție de furnizori de sisteme Patriot din țară să treacă cu succes perioada înainte de a primi avioane de luptă F-16.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole