joi, iunie 13, 2024
AcasăExternePutin este „noul” Stalin? Sute de mii de militari ruși au murit...

-

Putin este „noul” Stalin? Sute de mii de militari ruși au murit sau au fost răniți, susțin rapoartele

Putin este „noul” Stalin? Se estimează că aproximativ 315.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în timpul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Putin devine tot mai agresiv și mobilizează mai mulți soldați pentru o posibilă ofensivă programată pentru iarnă, în Ucraina.

La fel cum a procedat Iosif Stalin în Al Doilea Război Mondial, când a trimis 34 milioane de soldați sovietici (11 milioane au murit) ca să învingă Germania nazistă, Putin crede că va câștiga războiul din Ucraina prin superioritate numerică.

A început deja un nou val de mobilizare, deși soțiile tinerilor ruși chemați la luptă se revoltă.

Putin
Putin are mâinile pătate cu sângele a peste 300,000 de soldați ruși

Potrivit unui raport desecretizat al serviciilor secrete americane, războiul din Ucraina a costat Rusia aproximativ 315.000 de soldați, aceștia fiind uciși și răniți. Asta ar însemna 90% din personalul armatei pe care îl avea operațional în Ucraina, la începutul conflictului, a declarat marți o sursă anonimă care are legături cu serviciile de informații americane.

Raportul a mai evaluat că pierderile Moscovei de personal și vehicule blindate în Ucraina au încetinit cu 18 ani modernizarea militară a Rusiei. .

Dar oficialii ruși au spus că estimările occidentale ale numărului de morți din Rusia în război sunt extrem de exagerate și aproape întotdeauna subestimează pierderile ucrainene. Oficialii ruși spun că sunt vaste, în jur de 400,000 de morți.

Putin nu crede în cifrele occidentalilor

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut o ultimă pledoarie pentru mai mult ajutor militar din partea congresmenilor americani, dar fără succes. Majoritatea republicană din Camera Reprezentanților i s-a opus.

La o conferință de presă mai târziu în cursul zilei, președintele american Joe Biden a reafirmat sprijinul continuu pentru Zelenski și i-a avertizat pe congresmeni că riscă să dăruiască o victorie Rusiei.

Sursa a spus că raportul recent desecretizat al serviciilor secrete americane a evaluat că Rusia și-a început invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022, cu 360.000 de angajați.

Rusia mobilizează în continuare

Putin a decretat mobilizarea parțială a 300,000 de militari la finalul anului trecut și a permis recrutarea deținuților și a vârstnicilor. Zeci de mii de ruși condamnați pentru crime au servit atât pentru armata rusă, cât și pentru gruparea de mercenari Wagner.

Armata rusă a început războiul cu 3.100 de tancuri, dar a pierdut 2.200 dintre ele și a fost nevoită să aducă tancuri T62 produse în anii 1970. Mai au doar 1.300 de tancuri pe câmpul de luptă, a transmis raportul citat de Reuters.

Kievul tratează pierderile sale ca pe un secret de stat. Dar oficialii spun că dezvăluirea cifrei ar putea dăuna efortului său de război. Un raport al New York Times din august a citat oficiali americani că au estimat numărul de morți din Ucraina la aproape 70.000. Dar oficialii au estimat că ar ajunge la 100,000-120,000.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole