duminică, iunie 23, 2024
AcasăExternePutin n-are arme contra tancurilor occidentale. Câte a pierdut Ucraina, de fapt

-

Putin n-are arme contra tancurilor occidentale. Câte a pierdut Ucraina, de fapt

Putin n-are arme contra tancurilor occidentale. Ucraina a pierdut puține tancuri Leopard 2 din cele 71 donate. Vehiculele avariate de ruși vor fi reparate în Polonia și Germania. Specialiștii au mai spus că pierderile sunt nesemnificative.

Vladimir Putin n-are arme contra tancurilor occidentale.Ucraina a pierdut doar cinci din 71 de tancuri Leopard 2. Alte 10 au fost avariate, dar vor fi reparate în Polonia și Germania. Toate pierderile de tancuri Leopard 2 au avut loc pe o suprafață de aproximativ 65 km2 între Mala Tokmacika în nord și Robotîne în sud. Membrii echipajelor nu au fost răniți.

Forbes a scris că tancul Leopard 2 de 69 de tone poate fi deteriorat, reparat, și retrimis la luptă. Și soldatul ucrainean Oleksandr Solonko este mulțumit de tancurile trimise de Occident.

Soldatul ucrainean Oleksandr Solonko a spus că tancurile occidentale „salvează vieți” și „chiar și cele grave deteriorate sunt recuperate și trimise pentru reparații”.

Companiile germane KMW și Rheinmetall își construiesc tancurile cu compartimente speciale, montate pe turelă, pentru muniția lor de 120 de milimetri. Ele sunt făcute să explodeze în exterior, departe de echipaj, atunci când este lovit. Tancurile rusești au plasată muniția sub turelele lor, ceea ce înseamnă că o lovitură de succes aruncă în aer și echipajul.

Putin

Ce tancuri a primit Ucraina

Tancuri Leopard 2A5, Leopard 2A6 și Leopard 2A4 au fost donate de Canada, Danemarca, Germania, Țările de Jos, Norvegia. Și Polonia, Portugalia, Spania și Suedia au ajutat Ucraina. Volodimir Zelenski a solicitat cel puțin 300 de tancuri de fabricație occidentală. El a primit doar 100 de Leopard 2, 31 de Challenger 2 britanice şi urmează să mai primească alte 31 de M1 Abrams americane.

Pe 24 februarie, ministrul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, a declarat că primele patru tancuri Leopard 2 au fost livrate în Ucraina. Apoi, armata lui Zelenski a reușit să distrugă tancul T-90M, denumit și „Spărgătorul lui Putin”.

Până acum, 32 de tancuri T-90M din dotarea Rusiei au fost distruse. Pierderile de tancuri ale Rusiei în Ucraina au atins cifra de 2218. 1423 au fost distruse, 127 avariate, 120 abandonate și 548 capturate.

„Mândria industriei rusești de tancuri a fost distrusă de lansatorul de grenade antitanc portabil suedez Carl Gustaf. Mulțumim poporului suedez și regelui pentru ajutor”, a scris atunci Ministerul ucrainean al Apărării, într-un mesaj publicat pe Twitter, alături de imaginile cu blindatul rus distrus.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole