duminică, iunie 23, 2024
AcasăExternePutin se laudă cu rezultatul războiului în Ucraina şi pune condiţii Occidentului

-

Putin se laudă cu rezultatul războiului în Ucraina şi pune condiţii Occidentului

Vladimir Putin susine că războiul din Ucraina a influenţat pozitiv societatea rusă, dar este gata să discute cu Ucraina în anumite condiţii.

Liderul de la Kremlin Vladimir Putin se declară mulţumit de efectul războiului din Ucraina asupra ruşilor şi a înaintat condiţii pentru Occidentului pentru a accepta să discute.

Liderul de la Kremlin pune condiţii

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că Rusia este pregătită să discute cu Ucraina, SUA şi Europa despre viitorul Ucrainei dacă acestea doresc acest lucru.

Doar că Moscova îşi va apăra interesele naţionale, fără să precizeze care sunt acestea, relatează Reuters.

Şeful statului a solicitat ucrainenilor şi occidentalilor să fie toleranţii cu ruşii. Dacă vor ca el să accepte să discute cu ei.

„Ucraina, cei care sunt agresivi faţă de Rusia, şi în Europa şi în SUA, vor să negocieze? Fie. Dar noi o vom face pe baza intereselor noastre naţionale”, a declarat Putin la o întâlnire la Ministerul Apărării

„Nu vom renunţa la ce e al nostru”, a subliniat Putin la care era prezent şi Patriarhul Kiril.

Putin acuză SUA şi NATO

Liderul de la Kremlin şi-a reiterat acuzaţiile în privinţa SUA. La fel, s-a expus şi în privinţa extinderii NATO.

Putin a acuzat Statele Unite că exploatează Europa în propriul interes şi a asigurat că Rusia nu are planuri de război împotriva Europei

Totodată, el a adăugat că aderarea Ucrainei la NATO „nu este acceptabilă pentru Rusia nici peste 10, nici peste 20 de ani”.

Făcând bilanţul lui 2023, cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale şi împlinirea a doi ani de la declanşarea invaziei din Ucraina, Vladimir Putin i-a reproşat din nou Occidentului că poartă un război împotriva ţării sale prin intermediari şi a prezentat.

El a prezentat războiului din Ucraina drept o luptă pentru supravieţuirea Rusiei în faţa Vestului.

Putin

Liderul de la Kremlin, mulţumit de efectele războiului asupra societăţii ruse

Liderul rus a salutat pe de altă parte „consolidarea” societăţii ruse în spatele ofensivei sale din Ucraina, a consemnat AFP.
„Cel mai important este poate (…) această consolidare generală a tuturor forţelor societăţii. Le mulţumesc încă o dată celor care ne ajută combatanţii pe front”, a spus Puțin.

El a precizat că războiul a unit „antreprenori şi voluntari, reprezentanţi de organizaţii publice, partide şi companii, elevi, studenţi şi pensionari”.

Liderul de la Kremlin a salutat totodată o creştere a producţiei de arme şi muniţii a Rusiei. La fel, s-a arătat mulţumit de eşecul contraofensivei ucrainene din cursul verii.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole