joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneRăzboi în Israel, ziua 113. ONU, acuzat de implicarea în atacul Hamas....

-

Război în Israel, ziua 113. ONU, acuzat de implicarea în atacul Hamas. Anchetă de amploare

O parte dintre angajații Organizației Națiunilor Unite  ONU sunt acuzați de implicarea în atacul terorist din 7 octombrie 2023. În acest sens, Agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) a anunțat demararea unei anchete ample.

Război în Israel, ziua 113. Mai mulți angajaţi ai ONU sunt suspectaţi de implicare în atacurile comise de Hamas în Israel.Agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni UNRWA a anunțat că a fost întreruptă colaborarea cu aceștia. Mai mult, o anchetă de proporții a fost deschisă în acest sens.

Război în Israel, ziua 113. Angajați ONU, suspectați de implicarea în atacul teroriștilor Hamas
Tensiunile din enclavă ajung într-un alt punct. Mai nou, unii dintre angajații ONU sunt suspectați că s-ar fi implicat în atacul comis de Hamas pe 7 octombrie. Colaborarea cu personalul respectiv a fost întreruptă pentru moment.

”Autorităţile israeliene au furnizat UNRWA informaţii despre presupusa implicare a mai multor angajaţi ai UNRWA în atacurile oribile din Israel de la 7 octombrie”, a spus Philippe Lazzarini, comisarul general al UNRWA.

Război în Israel, ziua 113. Informațiile legate de posibila implicare a acestor angajați au fost furnizate de autoritățile israeliene. Conducerea ONU a luat o decizie drastică în ceea ce îi privește pe acești angajați.

„ Pentru a proteja capacitatea agenţiei de a furniza asistenţă umanitară, am luat decizia de a rezilia imediat contractele acestor membri ai personalului şi de a lansa o anchetă pentru a stabili adevărul fără întârziere”, a anunţat comisarul ONU.

Război în Israel, ziua 113. ONU, acuzat de implicarea în atacul Hamas. Anchetă de amploare

ONU

Hamas. Sursa foto: Twitter

Numărul angajaților vizați, ținut secret

Oficialii ONU nu au făcut public numărul angajaţilor care ar fi avut legătură cu atacurile. De asemenea, nu au fost oferite detalii nici despre presupusa lor implicare. În schimb, oficiali ONU au dat asigurări că toți cei care vor fi găsiți vinovați în acest sens vor răspunde penal.

”Orice angajat al UNRWA care a fost implicat în acte de terorism va fi tras la răspundere.”, a adăugat oficialul.

Tensiunile au legătură și cu momentul publicării acestui anunț. Purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Eylon Levy, a acuzat UNRWA că a făcut anunțul într/un moment în care atenția este îndreptată spre Curtea Internaţională de Justiţie, care a ordonat Israelului să împiedice actele de genocid din Gaza.

ONU

Război. Sursa foto: X (Twitter)

Război în Israel, ziua 113. SUA oprește finanțarea

Veste legată de posibila implicare a angajaților ONU în atacuri are și consecințe materiale. Departamentul de Stat al SUA a anunțat că nu va mai acorda nicio finanţare suplimentară agenţiei. Măsura va fi aplicată până la soluționarea situației.

”Departamentul de Stat a suspendat temporar finanţarea suplimentară pentru UNRWA în timp ce analizăm aceste acuzaţii şi măsurile pe care le ia Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a le rezolva”, a spus purtătorul de cuvânt Matthew Miller.

Joe Biden a fost cel care restabilise finanțarea pentru UNRWA, după ce Donald Trump a tăiat toate fondurile alocate agenției.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole