joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneRăzboi în Israel, ziua 51. Elon Musk va sosi în Israel. Scopul...

-

Război în Israel, ziua 51. Elon Musk va sosi în Israel. Scopul vizitei celui mai bogat om din lume

Război în Israel, ziua 51. Elon Musk este aşteptat să viziteze Israelul săptămâna viitoare, urmând să se întâlnească cu preşedintele Isaac Herzog şi cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

Război în Israel, ziua 51. Miliardarul Elon Musk va vizita orașele israeliene săptămâna viitoare și se va întâlni cu Benjamin Netanyahu. Vizita este în semn de solidaritate, pe fondul controverselor legate de remarcile recente pe care le-a făcut. Se așteaptă ca Elon Musk să viziteze Fâșia Gaza. Întâlnirea va fi a doua dintre Musk și Netanyahu în câteva luni. Cei doi s-au întâlnit în California în septembrie. Cu doar două săptămâni înainte de atacul Hamas, scrie foxbusiness.

Război în Israel. Proteste la Tel Aviv

Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă, la Tel Aviv, pentru a-i aştepta pe ostaticii ce urmează să fie eliberaţi din Gaza. De cealaltă parte, Hamas invocă amânarea eliberării ostaticilor pentru că nu ar fi primit ajutoarele promise.

Militanții palestinieni din Cisiordania au declarat că au ucis doi bărbați acuzați de colaborare cu autoritățile israeliene. Cadavrele acestora au fost expuse în public pentru a servi drept avertisment, potrivit Reuters.

Poliția a reținut mai mulți manifestanți pro-palestinieni în timpul unui miting desfășurat astăzi la Londra. Aceștia au intrat în conflict cu polițiștii. Aceştia au avut materiale interzise sau au incitat la ură, relatază Sky News.

Elon Musk

Război în Israel. proteste. Sursa foto: CNN

Scotland Yard a anunțat că a reținut protestatari care au lansat rachete de semnalizare împotriva polițiștilor. Anterior, un bărbat care purta o bentiță verde cu litere arabe albe a fost arestat. Acesta susținea organizații interzise. Poliția metropolitană a mai anunțat că asupra bărbatului au fost găsite asupra lui mai multe bentițe.

O navă controlată de Israel, lovită în Oceanul Indian

O navă de containere, utilizată de o companie controlată de Israel, a fost lovită în Oceanul Indian de o dronă care ar putea fi iraniană. Lovitura a provocat avarii minore navei și nu sunt răniți, a declarat sâmbătă un oficial american din domeniul apărării, potrivit Reuters.

Nava CMA CGM SYMI, sub pavilion Malta, redenumită recent Mayet, a fost lovită vineri de un vehicul aerian fără pilot, care pare a fi o dronă iraniană Shahed-136, în porțiunea nord-estică a Oceanului Indian, a declarat oficialul, care a cerut să rămână anonim.

Ostaticii israelieni au fost eliberați la schimb cu deținuți palestineni

Elon Musk

Sursa foto: X

„Nava în cauză navighează în prezent conform planului. Tot echipajul este în siguranță”, a declarat EPS pentru Reuters.

EPS este controlată de miliardarul israelian Idan Ofer, iar navele sale au fost supuse și anterior unor atacuri similare. Iranul a furnizat Rusiei drone Shahed-136 pentru a fi folosite în Ucraina. Acestea transportă un focos de mici dimensiuni care explodează la impact.

Armistițiul de patru zile stabilit de Israel și Hamas ar putea fi prelungit

Armistițiul de patru zile stabilit de Israel și Hamas ar putea fi prelungit, anunță Diaa Rashwan. Este anunțul făcut de șeful Serviciului de Informații de Stat al Egiptului. Sunt semnale pozitive din partea tuturor părților pentru prelungirea armistițiului din Gaza, susține egipteanul.

El afirmă că a primit semnale pozitive de la toate părțile în legătură cu o posibilă prelungire a armistițiului cu una sau două zile. Diplomații poartă discuții extinse, a adăugat Diaa Rashwan. O prelungire ar putea duce la „eliberarea mai multor deținuți din Gaza și a prizonierilor palestinieni din închisorile israeliene”, a precizat Rashwan.

Generalul Herzi Halevi, șeful Statului Major al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), le-a transmis unor soldați israelieni cu care s-a întâlnit sâmbătă, 25 noiembrie, că armata va continua operațiunea din Fâșia Gaza după încetarea armistițiului de patru zile.

Război în Israel. Iranul nu ar putea învinge Israelul

Analiștii militari sunt de părere că Iranul nu ar putea învinge Israelul într-un război convențional, dar liderii de la Teheran al pregăti un adevărat „creuzet terorist” în care să fie introduce grupări precum Hamas, Hezbollah, Houthis – oficial numiți Ansar Allah, rebelii din Yemen care vor separația față de Yemen, sprijiniți de Iran și gruparea libaneză Hezbollah – și Jihadul Islamic Palestinian, notează Gândul.

Qatarul, care a mediat încheierea acordului dintre Israel și Hamas privind armistițiul de patru zile și eliberarea unor ostatici, își exprimă speranța, prin vocea purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe, Majed al-Ansari, că se poate ajunge la un acord „mai solid” care să ducă la „un armistițiu durabil”, relatează France 24.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole