marți, iunie 18, 2024
AcasăExterneRăzboi în Ucraina. Victoria Rusiei, câmp deschis pentru un alt conflict. China...

-

Război în Ucraina. Victoria Rusiei, câmp deschis pentru un alt conflict. China ar invada Taiwanul

O posibilă victorie a Rusiei, în contextul acestui război din Ucraina ar atrage după sine consecințe catastrofale. Experții sunt de părere că ulterior, China ar putea face pașii necesari spre a invada Taiwanul.

Război în Ucraina. Ucraina ar putea să dispară după o posibilă victorie a Rusiei. Mai mult, într-un astfel de context, SUA ar putea permite Chinei să invadeze Taiwanul, declanșând un nou război. Este concluzia experților după doi ani de la invazia armatei lui Putin în Ucraina.

Victoria lui Putin ar putea fi urmată de un alt război

Înfrângerea Ucrainei ar veni la pachet cu un scenariu apocaliptic pentru întreaga lume. Odată cu o posibilă victorie a lui Putin, SUA ar urma să permită Chinei să invadeze Taiwan-ul. Ipoteza declanșării unui nou război, aparține experților militari de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

De altfel, specialiștii spun că SUA ar fi ulterior taxată scump pentru apărare. Astfel, China ar declanșa un noi război. De asemenea, oficialii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), din Washington spun că Statele Unite ar urma să fie forțate să mute trupe americane, precum și avioane stealth în Europa de Est.

Într-un astfel de context, apărarea ar fi atât de slăbită încât China ar putea avea undă verde în revendicarea Taiwanului.

SUA, miză mare în conflictul generat de Putin

Experții militari sunt de părere că Statele Unite ar avea o miză uriașă in războiul inițiat președintelui rus Vladimir Putin cu Ucraina. În caz contrar, SUA ar trebui să îsi mute trupele americane în Europa de Est, precum și avioane.

„Construirea și întreținerea acestor aeronave este intrinsec costisitoare, dar provocările în producerea lor rapidă vor forța probabil Statele Unite să facă o alegere teribilă între a păstra suficient efectiv în Asia pentru a apăra Taiwan și ceilalți aliați ai săi asiatici și descurajarea sau înfrângerea unui atac rusesc asupra NATO-ului aliat”, a spus ISW.

De asemenea, Alaceștia prevăd un viitor sumbru pentru statul ucrainean în cazul în care ajutorul din partea Occidentului ar fi tăiat.

„Ar putea duce mai devreme sau mai târziu la prăbușirea capacității Ucrainei de a reține armata rusă”, spun aceștia.

război

Război în Ucraina. Victoria armatei ruse, consecințe catastrofale în lume

Scenariul invocat de experții militari a fost deja contrariat. Aceștia amintesc însă că republicanii din cadrul Congresului SUA au blocat ajutoarele pentru Ucraina, țară aflată în război de doi ani.

„Un astfel de rezultat ar aduce o armată rusă bătută, dar triumfătoare, până la granița NATO de la Marea Neagră și până la Oceanul Arctic”, au spus experții de război.

Astfel, oficialii ISW susțin că preluarea Ucrainei nu este imposibilă.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole