joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneRăzboi în Ucraina, ziua 692. Atac rusesc în Donețk: trei răniți și...

-

Război în Ucraina, ziua 692. Atac rusesc în Donețk: trei răniți și cinci oameni prinși sub dărâmături

Război în Ucraina, ziua 692. Orașul Niu Iork din regiunea Donețk a fost zguduit de un atac al armatei ruse, care a provocat avarii semnificative unei clădiri rezidențiale în urma impactului unei rachete.

Război în Ucraina, ziua 692. Potrivit informațiilor furnizate de Vadim Filașkin, șeful administrației militare din Donețk, trei persoane au suferit răni în urma incidentului, iar alte cinci sunt încă sub moloz.

Echipele de salvare și poliția sunt deja prezente la fața locului pentru a gestiona situația de urgență.

Război în Ucraina, ziua 692. Mai mulți răniți în urma unui atac rusesc cu rachete

Novgorodske, cunoscută și sub numele de Niu Iork în variantă rusă, este un centru urban situat în cadrul comunității urbane Torețkaia, în raionul Bahmut, regiunea Donețk din Ucraina. Acesta găzduiește o populație de peste 10.000 de locuitori.

Orașul Niu Iork s-a aflat în prima linie a confruntării dintre Ucraina și separatiștii sprijiniți de Rusia. Aceștia au proclamat două „republici populare”, Donețk și Lugansk, în urma anexării Crimeei din 2014.

Ucrainenii cer guvernului să demobilizeze soldații epuizați de pe front

Cererea ucrainenilor persistă, aceștia solicitând guvernului să demobilizeze soldații epuizați care au fost implicați în lupte timp de aproape doi ani.

Familiile militarilor trimiși pe front de peste doi ani susțin în mod constant necesitatea ca aceștia să fie eliberați pentru un repaus binemeritat.

Cu toate acestea, dat fiind faptul că Rusia continuă să trimită un număr semnificativ de trupe în conflictul său împotriva Ucrainei, demobilizarea soldaților fără o nouă campanie de mobilizare ar putea expune Ucraina la vulnerabilități semnificative în fața posibilelor noi ofensive rusești.

Război în Ucraina contraofensiv ucraineană

Război în Ucraina

În prezent, posibilitatea demobilizării există doar în cazuri de răniri grave, situații familiale imperative sau atunci când se atinge limita de vârstă pentru mobilizare, stabilită în prezent la 60 de ani.

Anastasia Bulba, o tânără care ținea în mână o fotografie a soțului ei, a afirmat că este necesară o demobilizare totală pentru cei implicați în conflict de la prima zi, potrivit Kyiv Independent.

Război în Ucraina, ziua 692. Elveția, 1,75 de miliarde de dolari pentru redresarea Ucrainei
Viola Amherd, președinta Elveției, a anunțat intenția țării de a alocă 1,5 miliarde de franci elvețieni (echivalentul a 1,75 miliarde de dolari) pentru eforturile de redresare ale Ucrainei în perioada 2025-2028. Totul ca parte a unei strategii extinse de cooperare internațională.

În urma unei întâlniri cu președintele Volodimir Zelenski, șefa Consiliului Federal al Elveției, Viola Amgerd, a dezvăluit planurile țării sale de a găzdui „un summit global pentru pace” la cel mai înalt nivel.

Volodimir Zelensk

Război în Ucraina

Volodimir Zelenski. Sursa foto: administratia-prezidentiala

Conform declarațiilor președintei, implementarea inițiativelor de pace a fost identificată drept una dintre cele mai importante probleme discutate în timpul întâlnirii cu președintele ucrainean.

Finlanda a furnizat produse de uz militar către Rusia în timpul conflictului
Peste 20 de mici întreprinderi finlandeze, deținute de cetățeni ruși, au furnizat Rusiei tehnologie avansată și componente pentru uz militar în timpul conflictului din Ucraina, reușind să evite sancțiunile europene, conform informațiilor furnizate luni de postul de televiziune finlandez YLE.

Conform unei investigații bazate pe informații provenite de la Serviciul Vamal finlandez, cel puțin nouă clienți ai acestor companii au legături directe cu industria militară rusă sau cu servicii de informații, precum Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole