joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneRăzboi în Ucraina, ziua 707. Au avut loc 78 de ciocniri militare....

-

Război în Ucraina, ziua 707. Au avut loc 78 de ciocniri militare. Trupele ruse suferă pierderi considerabile

Război în Ucraina, ziua 707. Pe tot parcursul zilei au avut loc 78 de ciocniri pe linia frontului ucrainean. Inamicul a lansat cinci lovituri cu rachete și 63 de lovituri aeriene, trase asupra pozițiilor trupelor ucrainene și zonelor populate.

Război în Ucraina, ziua 707. Pe parcursul zilei au avut loc 78 de ciocniri militare pe linia frontului din Ucraina. Rușii au atacat pozițiile Forțelor de Apărare în diferite direcții ale frontului, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate.

Război în Ucraina, ziua 707. Au avut loc 78 de ciocniri militare în Ucraina

În direcția Kupyansky, ucrainenii au respins 4 atacuri lângă Sinkovka, regiunea Harkov. Aici forțele ruse au încercat fără succes să treacă prin apărarea trupelor ucrainene. În direcția Liman, soldații ucraineni au respins 6 atacuri în apropiere de Ternov și Yampolovka, regiunea Donețk, unde invadatorii au încercat să spargă apărarea trupelor ucrainene.

Statul Major General: „În cursul zilei au avut loc 78 de ciocniri militare. Inamicul a lansat cinci lovituri cu rachete și 63 de lovituri aeriene, trase de 39 de ori din sistemele de lansare cu rachete multiple asupra pozițiilor trupelor ucrainene și zonelor populate”.

Război în Ucraina
Armata rusă a atacat districtele Synelnykove și Nikopol, din regiunea Dnipropetrovsk, rănind un civil și distrugând case, a anunțat Serhiy Lysak, șeful Administrației Militare Regionale Dnipropetrovsk.

„Astăzi a fost lovit cartierul Synelnykove. O rachetă a lovit curtea localnicilor. O clădire rezidențială a fost parțial distrusă. Alte 31 de case au fost avariate. Mai multe anexe au fost afectate. Un garaj și o linie electrică au fost lovite. Oamenii nu au fost răniți”, a spus oficialul ucrainean.

Pe frontul Kupiansk, forțele ucrainene au respins patru atacuri în apropiere de Synkivka. Forțele ruse au încercat să spargă apărarea ucraineană. Peste zece așezări au fost supuse focului de artilerie, inclusiv Synkivka, Tabaivka, Ivanivka și Berestove (regiunea Kharkiv).

Regiunea Harkov, atacată din nou de ruşi

Trupele ruse au lansat lovituri cu rachete în districtul Harkov pentru a doua oară într-o zi, a anunțat șeful Administrației Militare Regionale Harkov, Oleh Syniehubov, pe Telegram.

„Invadatorii au lovit din nou în districtul Harkov. În acest moment, nu există victime. Informațiile despre distrugere sunt în curs de clarificare”, a spus oficialul ucrainean, potrivit Ukrinform.

Forțele armate ucrainene au lovit marți o stație radar a sistemului rus de apărare aeriană din Crimeea ocupată temporar.

„În dimineața zilei de 30 ianuarie, Forțele Armate ale Ucrainei au lovit cu succes o stație radar a sistemului rus de apărare aeriană în apropiere de satul Razdolnoye din Crimeea ocupată temporar”, a transmis Direcția de Comunicare Strategică a Forțelor Armate Ucrainene.

Război în Ucraina

Război în Ucraina. Ruşii au suferit un nou eşec

Forțele ruse au continuat să încerce să împingă forțele ucrainene de pe malul stâng al Niproului, dar au fost 13 încercări nereușite.

Statul Major General: „Pe parcursul zilei, avioanele ucrainene au efectuat lovituri aeriene asupra 11 grupuri din armata rusă. Au distrus arme și echipamente militare și două sisteme de rachete antiaeriene rusești. Unități ale Forțelor ucrainene au lovit într-o zonă în care erau concentrate personalul rus, armele și echipamentul militar, un depozit de muniții, cinci piese de artilerie și o stație radar inamică”, scrie pravda.com.ua.

3

Incendiu la o întreprindere din regiunea Kiev

A avut loc un incendiu la o fabrică din regiunea Kiev după ce a fost lovită de o dronă. În urma căderii unor fragmente de dronă kamikaze „Shahed”, a izbucnit un incendiu la o întreprindere din regiunea Kiev. Anunţul a fost făcut de șeful administrației militare Ruslan
Kravchenko.

4

„Din păcate, în urma căderii resturilor, un incendiu a izbucnit pe teritoriul uneia dintre întreprinderi. Clădirea administrativă și hangarul au fost avariate”, a menționat Ruslan Kravchenko. Oficialul militar ucrainean a precizat că incendiul a fost stins „cu promptitudine”.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole