duminică, iunie 23, 2024
AcasăExterneRăzboi în Ucraina, ziua 714. Rusia schimbă tactica

-

Război în Ucraina, ziua 714. Rusia schimbă tactica

Război în Ucraina, ziua 714. Regiunea ucraineană Doneţk este lovită zilnic de ruşi de până la 2.500 de ori. Oraşul Avdiivka este distrus aproape în totalitate.

Rusia lansează zilnic între 1.500 şi 2.500 de obuze şi rachete asupra regiunii ucrainene Doneţk, devastată de război, şi vizează infrastructura esenţială pentru a îngreuna rămânerea oamenilor acolo în timpul iernii, a declarat pentru Reuters guvernatorul Vadim Filaşkin.

Provincia estică, ocupată în proporţie de 57% de Rusia, se află în prim-planul războiului din 2014, când interpuşii susţinuţi de Rusia au cucerit capitala regiunii, Doneţk, precum şi multe alte oraşe mari. De când Rusia a lansat invazia la scară largă, în 2022, aici au avut loc multe dintre cele mai violente şi mai îndelungate bătălii ale războiului.

Război

„Inamicul bombardează (regiunea) de 1.500 până la 2.500 de ori pe zi”, a declarat guvernatorul Vadim Filaşkin într-un interviu acordat vineri, adăugând că el crede că Moscova încă urmăreşte să captureze întreaga regiune. „Bombardamentele inamicului sunt atât de dense, atât de grele, aproape în fiecare zi”, a spus el.

Război în Ucraina, ziua 714. Rusia încearcă să distrugă obiectivele de infrastructură critică

Guvernatorul a declarat că centrala electrică Kurahove, una dintre puţinele surse de producţie de electricitate rămase în regiune, a fost forţată să se închidă în urmă cu o săptămână din cauza bombardamentelor ruseşti. El a explicat că acest lucru face parte dintr-o campanie mai amplă. „Inamicul încearcă să distrugă obiectivele de infrastructură critică, astfel încât oamenilor să le fie greu să rămână în regiune în timpul iernii”, susţine guvernatorul.

Filaşkin a declarat că oraşul Avdiivka, unde se află cea mai mare uzină de cocsificare din Europa şi care a fost ţinta unui asalt masiv al Rusiei începând cu luna octombrie a anului trecut, a fost „distrus în proporţie de 95-98%”.

Război

Guvernatorul spune că scopul ruşilor este de a distruge localitatea în totalitate, astfel încât să nu mai fie locuită. „Inamicul a aruncat aproximativ 200 de bombe aeriene ghidate numai asupra Avdiivka în cursul (ultimei luni). Ei o distrug în totalitate”, a declarat el.

Civilii, rugați să plece din oraș

Autorităţile locale spun că numărul civililor din oraş a scăzut la mai puţin de 1.000. Filaşkin îi roagă pe cei rămaşi să plece pentru propria lor siguranţă.

După ce o bombă planată a lovit recent un bloc de apartamente din oraşul New York, aflat pe linia frontului, a fost nevoie de 10 zile pentru a curăţa ruinele manual şi pentru a recupera cadavrele a cinci rezidenţi, deoarece bombardamentul era intens pentru a aduce utilaje. „De îndată ce am început să aducem macarale şi excavatoare pentru a-i ajuta pe oameni, inamicul a început să bombardeze”, a relatat guvernatorul.

Înalt, cu voce de bariton, îmbrăcat în negru şi purtând un pistol în toc, el a lucrat în trecut în domeniul aplicării legii înainte de a fi viceguvernator al Doneţkului din 2019. După izbucnirea invaziei, el spune că a participat personal la zece curse de evacuare din oraşul Volnovaha până când acesta a fost capturat de ruşi la mai puţin de o lună de la invazie. „Au fost câteva momente în care am crezut că nu vom reuşi să ieşim de acolo”, a rememorat el. Sursa: news.ro.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole