sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăTehnologieRăzboi în Ucraina, ziua 864. Kievul și-a retras soldații din orașul Novohrodivka,...

-

Război în Ucraina, ziua 864. Kievul și-a retras soldații din orașul Novohrodivka, capturat de ruși

Ucraina. Operațiunea Specială de Eliberare se desfășoară deja de 864 de zile. Atacurile rusești din noaptea de 05 spre 06 iulie au ucis două persoane și au rănit alte 26 în regiunile ucrainene de sud și de sud est.

Război în Ucraina, ziua 864. Situația pe front 

Într-un bombardament asupra orașului Odesa, o femeie și-a pierdut viața și alte șapte persoane au fost rănite. De partea cealaltă, guvernatorul regional din Krasnodar, Rusia, acuză că Ucraina a atacat din nou infrastructura civilă.

O fetiță de șase ani a murit și alte șase persoane au murit din cauza unui atac cu drone. În orașul Novohrodivka din regiunea Donețk, regiune situată pe linia frontului din Ucraina alte șase persoane au fost rănite.

Atacuri au avut loc și în orașul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk, dar și în Herson, unde doi civili au fost rănițo. Ucraina a anunțat că și-a retras armata dintr-un cartier de la periferia orașului Chasiv Yar, un oraș cu importanță strategică din estul Donețkului aflat sub ocupație.

Ucraina

Viktor Orban și Vladimir Putin s-au întâlnit la Moscova

Președintele rus Vladimir Putin și Viktor Orban s-au întâlnit la Moscova unde au discutat despre starea conflictului din Ucraina. Liderul de la Kremlin a subliniat faptul urmărește să profite de ocazie pentru „discuta nuanțele” care s-au propagat în spațiul public cu privire la conflictul început la 24 februarie 2022.

Din Germania, cancelarul Olaf Scholz a promis că Uniunea Europeană va susține în continuare Ucraina, în pofida întâlnirii dintre Viktor Orban și Vladimir Putin. Oficialul german a reiterat poziția președintelui Consiliului European, Charles Michel, care a declarat că liderul maghiar nu reprezintă și UE în vizita de la Moscova.

Ucraina

Olaf Scholz: Ucraina se poate baza pe sprijinul aliaților occidentali

Olaf Scholz a precizat clar că Ucraina poate conta pe sprijinul statelor Uniunii Europene. Reamintim că Ungaria a preluat la începutul acestei luni președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

În intervalul 8-9 iulie, premierul Narendra Modi se va deplasa la Moscova, fiind prima vizită a liderului indian de la începutul războiului din Ucraina. Vladimir Putin și Modi s-au întâlnit ultima oară în 2021 cu ocazia unui Summit de la New Delhi, potrivit Aljazeera.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole