sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăActualitateRectorul ULBS, în cazul profesorului Cristian Troncotă: Mea culpa! Vă rog să...

-

Rectorul ULBS, în cazul profesorului Cristian Troncotă: Mea culpa! Vă rog să aveți răbdare

Un actual și un fost profesor de la catedra de Studii de securitate a Universității Lucian Blaga din Sibiu, acuzați adesea pentru discursuri publice anti-evreiești, pro-legionare și pro-Antonescu, sunt în vizorul rectorului ULBS, Sorin Radu. Acesta a precizat astăzi, într-o conferință de presă, că profesorul Corvin Lupu nu mai predă la universitate, iar profesorul asociat Cristian Troncotă a lăsat să se înțeleagă că se vor lua măsuri.


„Personal, dar și instituțional Universitatea se delimitează de orice fel de asemenea declarații. Sunt istoric ca formație și predau chiar perioada secolului XIX – XX și descurajez total un asemenea discurs. Domnul profesor Corvin Lupu nu mai predă la Universitatea noastră. E un răspuns implicit! De cazul domnului profesor Cristian Troncotă, care este asociat, mărturisesc că am aflat cu întârziere. Mea culpa! Foarte târziu am aflat. Pot doar să vă rog să aveți răbdare!” a declarat Sorin Radu, rectorul ULBS Sibiu.

Cine este Cristian Troncotă?

Cristian Troncotă a fost decan al Facultății de Informații din cadrul ANI (2003-2008). În anul 2009 este trecut în rezervă cu gradul de general de brigadă și în retragere din 2019. Începând cu 1 octombrie 2013 a fost profesor universitar titular la Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și din 2019 profesor cu contract la plata cu ora la aceeași universitate. Predă cursuri pe teme legate de istoria serviciilor de informații și studiile de securitate.

 „Antonescu a emis 64 de decrete în perioada 1940-1944 referitoare la evrei. (..) Nu a omorât pe nimeni, ca să îl încadrezi la Holocaust. (…) I-a discriminat (n.red. pe evrei) pozitiv. Le-a făcut un teatru cu două săli la București și Iași, Gazeta Evreiască – era singura gazetă evreiască din lume! Am avut Gazeta în arhiva de la SRI (…) după ce am plecat de la arhivă, printre alte dosare ei au dat și Gazeta Evreiască la CNSAS și acum CNSAS spun să ei nu o au!” a spus Trocotă la o recentă lansare de carte la Sibiu a fostului lider AUR, Cătălin Georgescu.

FOTO principal: Cristian Troncotă (dreapta) alături de Călin Georgescu, fost lider AUR, la o lansare de carte la Sibiu.

Stirea Rectorul ULBS, în cazul profesorului Cristian Troncotă: Mea culpa! Vă rog să aveți răbdare a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole