duminică, iunie 23, 2024
AcasăEconomicReuters: Meta concediază angajați din unitatea Reality Labs, orientată spre metavers

-

Reuters: Meta concediază angajați din unitatea Reality Labs, orientată spre metavers

Meta (META.O) plănuiește să concedieze miercuri angajați din unitatea diviziei sale Reality Labs, orientată spre metavers, axată pe crearea de siliciu personalizat, informează Reuters, care citează două surse familiare cu acest subiect.
Angajații au fost informați despre disponibilizări printr-o postare pe forumul de discuții interne al Meta, Workplace, marți. În postare se spunea că vor fi notificați cu privire la statutul lor în cadrul companiei până miercuri dimineață devreme, a declarat una dintre surse.
Un purtător de cuvânt al Meta a refuzat să comenteze aceste planuri. Reuters nu a putut determina amploarea reducerilor din unitatea de siliciu, numită Facebook Agile Silicon Team, sau FAST.
Dacă reducerile sunt profunde, acestea ar putea împiedica proiectul directorului executiv Mark Zuckerberg de a construi produse de realitate augmentată și virtuală care să permită accesul la un set de lumi virtuale imersive cunoscute sub numele de “metavers”, în special ochelarii AR despre care a prezis că “vor redefini relația noastră cu tehnologia”.
Unitatea FAST, care are aproximativ 600 de angajați, a lucrat la dezvoltarea de cipuri personalizate pentru a dota dispozitivele Meta să îndeplinească sarcini unice și să funcționeze mai eficient, diferențiindu-le de altele care intră pe piața incipientă AR/VR.
Cu toate acestea, Meta a întâmpinat dificultăți în a produce cipuri care să poată concura cu siliciul produs de furnizori externi și a apelat la producătorul de cipuri Qualcomm (QCOM.O) pentru a produce cipuri pentru dispozitivele sale aflate în prezent pe piață.
O restructurare a FAST a fost așteptată încă din primăvară, când Meta a angajat un nou director executiv pentru a conduce unitatea.
O unitate separată de fabricare a cipurilor din cadrul diviziei de infrastructură a Meta, axată pe activitatea de inteligență artificială, s-a lovit, de asemenea, de obstacole. Executivul care supraveghea aceste eforturi și-a anunțat plecarea săptămâna trecută, deși Meta a numit o altă persoană pentru a-i prelua rolul și a continua aceste eforturi.
Meta produce în prezent o linie de căști de realitate mixtă numită Quest și ochelari inteligenți concepuți împreună cu producătorul de ochelari Ray-Ban EssilorLuxottica (ESLX.PA), care pot transmite video și pot vorbi cu purtătorii prin intermediul unui nou asistent virtual AI.
Compania a anunțat noi versiuni ale ochelarilor inteligenți și ale căștilor Quest orientate către consumatori, Quest 3, în cadrul conferinței sale anuale Connect de săptămâna trecută.
Compania lucrează, de asemenea, la ochelari AR mai dificili din punct de vedere tehnic și mai puțin voluminoși, care arată mai mult ca niște ochelari obișnuiți, împreună cu ceasuri inteligente asociate, potrivit uneia dintre surse.
O primă versiune a acestui produs urmează să fie finalizată anul viitor, deși Meta nu intenționează inițial să îl pună la dispoziția consumatorilor pe scară largă, a precizat sursa.
Meta a redus aproximativ 21.000 de locuri de muncă din luna noiembrie a anului trecut, în timp ce a încercat să asigure investitorii că își controlează costurile, pe fondul unei creșteri din ce în ce mai slabe a veniturilor, al inflației ridicate și al îngrijorărilor că Reality Labs pierde prea mulți bani.
Într-o declarație din martie, Zuckerberg a spus că cea mai mare parte a concedierilor din acest an vor avea loc în primăvară, dar că “într-un număr mic de cazuri, ar putea dura până la sfârșitul anului pentru a finaliza aceste schimbări”, notează Reuters.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole