duminică, aprilie 21, 2024
AcasăTehnologieRobotul Dora: în sprijinul specialiștilor care se ocupă de recrutare

-

Robotul Dora: în sprijinul specialiștilor care se ocupă de recrutare

Robotul Dora este o tehnologie care vine în sprijinul specialiștilor care se ocupă cu recrutare și reprezintă un beneficiu în ceea ce privește timpul atunci când mai mulți candidați aplică pentru un anumit post.

Un volum de muncă foarte mare se poate reduce de la o lună la o săptămână sau chiar câteva zile

Robotul Dora preia CV-uri de pe toate platformele de recrutare, ține interviurile preliminare și vine cu rapoarte și recomandări de candidați care se potrivesc unui anumit profil.

Oamenii din resurse umane se pot concentra prin urmare pe niște activități care aduc valoare și nu sunt consumatoare de timp.

„Interacțiunea umană nu este eliminată din proces”

„Acest robot nu filtrează, ci dă niște rapoarte cu niște profiluri de candidați care se potrivesc cel mai bine cu ceea ce cauți tu, cu profilul candidatului ideal. Practic, interacțiunea umană nu este eliminată din proces, iar acest roboțel completează activitatea oamenilor din resurse umane și scurtează timpul de recrutare. Cum un proces poate să dureze foarte mult, până la 6 luni, mai ales pentru anumite poziții, robotul ia CV-urile de pe toate platformele de recrutare, ține interviurile preliminare, în baza unor chestionare și a unor întrebări predefinite în sistemul respectiv, după care vine cu niște rapoarte și recomandări de candidați care se potrivesc profilului respectiv”, spune specialistul în resurse umane, Corina Neagu, citată de DC News.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole