joi, mai 23, 2024
AcasăEconomicRomgaz a încheiat un contract pentru finalizarea centralei electrice de 430 MW...

-

Romgaz a încheiat un contract pentru finalizarea centralei electrice de 430 MW de la Iernut

Romgaz, cel mai mare producător de gaz al țării și a doua cea mai valoroasă companie a statului (după Hidroelectrica), anunță semnarea noului contract cu compania spaniolă Duro Felguera pentru finalizarea centralei de 430 MW de la Iernut, potrivit unui document din ședința Consiliului de Administrație al Romgaz, publicat la Bursa de Valori București (BVB).
„În şedinţa Consiliului de Administraţie al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. din data de 29.03.2023 a fost aprobată încheierea Contractului de Achiziție având ca obiect ”Finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a obiectivului de investiții: Dezvoltarea CTE Iernut prin construcția unei centrale termoelectrice noi cu ciclu combinat cu turbine pe gaz”, cu Duro Felguera S.A”, potrivit documentului de la BVB.
Potrivit informării de la bursă, contractul de achiziţie urmează să fie semnat de părţi conform precedurilor corporative aplicabile. A fost avizată încheierea unui Contract de Tranzacție între S.N.G.N. ROMGAZ S.A. și Duro Felguera S.A., care va fi supus aprobării Adunării Generale a Acționarilor ROMGAZ.
„Contractul de Tranzacţie se va încheia cu scopul rezolvării unor diferende între părţi şi a finalizării lucrărilor rămase de executat la CTE Iernut. Facem precizarea că Contractul de Tranzacţie va intra în vigoare în termen de 5 zile de la data îndeplinirii tuturor condițiilor suspensive prevăzute în acesta, una dintre aceste condiţii fiind aprobarea Adunării Generale a Acționarilor ROMGAZ”, se mai menționează în document.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole