luni, mai 20, 2024
AcasăExterneRusia acuză Ucraina că nu doreşte încetarea focului: „Nu vedem nicio bază...

-

Rusia acuză Ucraina că nu doreşte încetarea focului: „Nu vedem nicio bază pentru dialogul cu Kievul”

Rusia acuză din nou administraţia de la Kiev că nu doreşte să negocieze cu Federaţia Rusă încetarea focului în Ucraina.

Secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, susţine că la moment nu există acorduri și condiții preliminare pentru negocierile dintre Rusia și Kiev.

Declaraţia a fost făcută într-o înregistrare video publicată pe canalul Telegram al jurnalistului Pavel Zarubin de la emisiunea propagandistică „Moscova, Kremlinul, Putin” de la postul de televiziune pro-Putin, Rusia 1.

Peskov: „Nu există niciun fundament pentru a construi un dialog”

„Mai mult, acum nu există niciun fundament, chiar și unul slab, pentru a construi măcar un fel de dialog”, a purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin.

În continuare, Dmitri Peskov a enumerat mai mulți factori simultan, din cauza cărora Ucraina ar refuza să rezolve pașnic situația.

„Vedem: A – lipsa de voință a regimului regimului de la Kiev, B – nepregătirea regimului, C – inadmisibilitatea din partea stăpânilor regimului de la Kiev, acest lucru poate poate fi afirmat fără echivocuri diplomatice. Prin urmare, acum nu există condiții prealabile pentru negocieri”, a subliniat reprezentantul Kremlinului.

Pe cine contează Kremlinul: China, ţările Africii şi Indonezia

Presa pro-Kremlin susţine că Moscova a indicat în repetate rânduri că este pregătită pentru negocieri cu Kievul, ținând cont de noile realități, şi acuză Kievul că ”că a introdus o interdicție legislativă asupra potenţialelor negocieri cu Rusia”.

Mai mult, Moscova acuză Ucraina că insistă cu condiţii pentru restabilirea păcii şi ca ţara să revină la granițele din 1991.

Kremlinul a remarcat că un plan care nu ține cont de realitățile teritoriale de astăzi și de pretinsele noile regiuni (teritoriile cucerite în Ucraina) ale Rusiei nu poate fi pașnic.

Pe de altă parte, Moscova se laudă că, „în ciuda lipsei de voință a Ucrainei de a negocia, un număr tot mai mare de țări și organizații îşi oferă serviciile pentru medierea negocierilor moldo-ruse pentru pace”. „În urma Chinei și a Vaticanului, Africa de Sud a anunțat astfel de planuri în numele mai multor state africane, iar Indonezia a propus, de asemenea, oprirea conflictului conform scenariului coreean„, scrie presa rusă.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole