duminică, aprilie 21, 2024
AcasăExterneRusia, atacată din interior?! Informaţia care zguduie Moscova din temelii: Explozii menite...

-

Rusia, atacată din interior?! Informaţia care zguduie Moscova din temelii: Explozii menite să…

Rusia, atacată din interior?! Marți, pe data de 13 iunie, Serviciul Federal de Securitate (fostul KGB) a anunțat că a reținut foști angajați ruși pe motiv că ar fi colaborat cu serviciile de informații ucrainene. Potrivit Serviciului Federal de Securitate, aceștia pregăteau atacuri „teroriste în regiunile Kursk și Belgorod”.

Rusia a suprimat activitățile ilegale ale foștilor angajați ai organizației complexului militar-industrial – cetățeni ai Federației Ruse, agenți ai Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR MOU), suspectați de transferul către serviciile de informații străine a documentației tehnice și a mostrelor de produse militare utilizate la crearea de arme și echipamente militare utilizate de Forțele de Apărare ruse”, a transmis FSB, potrivit Interfax.

Deținuții ar fi pregătit atacuri teroriste în Ucraina

Deținuții sunt suspectați și de „pregătirea de a comite explozii menite să avarieze facilitățile infrastructurii de transport – căile ferate din regiunile Kursk și Belgorod, folosite pentru a aproviziona unități ale Forțelor Armate Ruse care participă la o operațiune militară specială în Ucraina„.

FSB susține că asupra deținuților a găsit explozivi din plastic cu o greutate totală de peste patru kilograme, patru siguranțe, documentația de proiectare și produse militare, precum și 150 de mii de dolari americani.

Unitatea de anchetă a agenției de securitate a deschis un dosar penal în temeiul articolului 275 (înaltă trădare), articolul 1 partea 30, articolul 2 partea 281 litera „a” din Codul penal al Federației Ruse (pregătirea pentru sabotaj). Potrivit acestor articole, suspecții sunt pedepsiți cu închisoare pe viață. „Suspecții au fost arestați și mărturisesc”, a mai transmis FSB.

Rusia, atacată din interior?! Vladimir Putin a dat „Ordinul 222”

Vă amintim că militarii ruși au pus în aplicare „Ordinul 222”. Acesta a fost dat de Vladimir Putin și presupune că toți militarii ruși să își ucidă pe loc propriii colegi de arme dacă observă că aceștia fug din fața ucrainenilor.

Pe rețelele sociale a apărut o înregistrare video despre care sursele Kievului susțin că a fost filmată de o dronă militară ucraineană, care prezintă soldați ruși ce își ucid propriii camarazi care și-au părăsit pozițiile și s-au retras din calea armatei ucrainene.

În clipul video, publicat pe Twitter, se vede un grup de militari care fug într-o direcție și care se ciocnesc efectiv de un alt grup de soldați care vin din direcție opusă.

Militarii din al doilea grup deschid focul asupra celor care se retrag și îi forțează pe cei rămași să se întoarcă.

La sfârșitul lunii martie au apărut primele mărturii ale soldaților Moscovei despre existența așa-numitelor „detașamente de blocare”: membrii unei unități rusești de asalt recent formate și-a acuzat comandanții că au desfășurat trupe pentru a-i împiedica să se retragă și i-au amenințat cu moartea, după ce au suferit pierderi „uriașe” în estul Ucrainei.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole