luni, iunie 17, 2024
AcasăExterneRusia nu reprezintă un pericol pentru NATO. „Kremlinul folosește propaganda pentru a...

-

Rusia nu reprezintă un pericol pentru NATO. „Kremlinul folosește propaganda pentru a crea frică”

Rusia nu deține capacitățile militare să se angajeze într-o confruntare cu blocul politico-militar NATO. Este concluzia la care a ajuns fostul Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa, generalul american Philip Breedlove.

Rusia nu are capacitatea necesară să atace NATO

Fostul comandant NATO este de părere că Rusia se folosește de retorica agresivă pentru a genera frică în societățile europene, în condițiile în care armata președintelui Volodmir Zelenski a reușit să pună la pământ parte din capacitățile ofensive ale Kremlinului.

„Cred că domnul Putin înțelege ce reprezintă granița NATO. Vedem deja că Putin este activ în zona gri a războiului (…), atât în Georgia cât şi în Republica Moldova. Este clar că, deşi ne facem griji în legătură cu Ucraina și cu poporul său, miza este mai mare decât Ucraina, pentru că Rusia are planuri pentru zone mai întinse” a precizat generalul Breedlove.

Fostul comandant NATO a evidențiat că Rusia va avea nevoie de cel puțin jumătate de deceniu pentru a-și reface trupele și capacitățile militare puse la încercare de „Operațiunea Specială de Eliberare”.

Rusia

Rusia se folosește de retorica agresivă pentru a semăna teamă

„Nu cred că (rușii) vor încălca vreo line a NATO, având în vedere cum arată armata lor acum. Le va lua ani întregi să se reechipeze şi să se pregătească. Ucraina le-a provocat multe distrugeri (…). Putin vorbește mereu Occidentului despre armele sale nucleare, despre schimbarea vreunui tratat, despre construcția vreunei noi arme”, a adăugat fostul Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa.

În finalul discursului de la Black Sea and Balkans Security Forum de la București, fostul oficial NATO a subliniat că războul din Ucraina s-ar putea extinde și dincolo de flancul estic al Alianței. În plus, Comandantul a evidențiat faptul că în pofida pierderilor suferite pe front, Rusia este în continuare un adversar redutabil prin prisma arsenalului nuclear, potrivit Antena 3.

Rusia

„Campania de propagandă a domnului Putin este foarte eficientă. Aduce aminte Occidentului despre armele sale nucleare. Despre faptul că războiul s-ar putea extinde.”, a spus Philip Breedlove, la evenimentul Black Sea and Balkans Security Forum.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole