joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitateSancțiuni și amenzi aplicate în urma controalelor efectuate la stațiile GPL din...

-

Sancțiuni și amenzi aplicate în urma controalelor efectuate la stațiile GPL din județul Sibiu

Prin Ordinul Prefectului județului Sibiu, nr.452/30.08.2023, Mircea-Dorin Crețu, s-au constituit Comisii Mixte pentru efectuarea de controale la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolifer lichefiat (GPL), potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții Prefecturii Sibiu.


Începând cu data de 29.08.2023, comisiile, alcătuite din reprezentanți ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune S.A. (CNCCIR), Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), Garda Națională de Mediu (GNM), Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu (ISU), Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu (IPJ), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF)-Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Autoritatea Vamală Română (AVR), Autoritatea Rutieră Română (ARR) și Agenția pentru Protecția Mediului (APM) au efectuat 98 de controale la operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL și mijloace de transport.

Din datele centralizate până azi, 05.09.2023, au fost raportate 50 deficiențe și disfuncționalități constatate și au fost aplicate un număr de 39 de sancțiuni contravenționale dintre care 6 amenzi în valoare de aproximativ 28 000 lei și 33 avertismente. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate de către IPJ, ISU și ITM.

Menționăm faptul că, până la acest moment nu a fost dispusă suspendarea activității niciunui operator economic sau instituție care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL.

Stirea Sancțiuni și amenzi aplicate în urma controalelor efectuate la stațiile GPL din județul Sibiu a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole