duminică, iunie 23, 2024
AcasăPoliticScandal în coaliția PSD-PNL la începutul anului. Replica liberalilor pentru Mihai Tudose

-

Scandal în coaliția PSD-PNL la începutul anului. Replica liberalilor pentru Mihai Tudose

Scandal în coaliția PSD-PNL. Ionuț Stroe îi ia apărarea lui Nicolae Ciucă după ce l-a atacat Mihai Tudose: „A venit în politică cu o carieră solidă”.

Nicolae Ciucă, fostul premier liberal, a fost criticat de fostul premier social-democrat, Mihai Tudose.

Social-democratul, care a condus guvernul între 29 iunie 2017 și 16 ianuarie 2018, spune că Nicolae Ciucă, care a fost premier 25 noiembrie 2021 și 12 iunie 2023, nu are stofă de președinte al României.

Ionuț Stroe, despre Nicolae Ciucă: „A venit în politică cu o carieră solidă”

Potrivit Capital, Ionuț Stroe, deputat și purtător de cuvânt al PNL, a vorbit la Digi24 despre criticile fostului premier PSD la adresa șefului său de partid. că nu știe ce l-a determinat pe Mihai Tudose să devină analist politic la începutul anului.

El îi ia apărarea fostului premier liberal, având o carieră militară solidă.

„Nu știu ce l-a determinat pe domnul Tudose să se transforme în analist politic la începutul anului. Nicolae Ciucă a venit în politică cu o carieră solidă, de o viață întreagă, o carieră militară, cu o recunoaștere publică, internațională, lucru care probabil pe unii îi complexează puțin. Sau în situații de genul acestora îi face să se simtă mai mici”.

Ionuț Stroe îl critică pe Mihai Tudose pentru lipsa de politețe și nevoia sa după scandal:

„Domnul Mihai Tudose probabil se uit la alt film, un film al politicii românești unde e nevoie de scandal, lipsă de politețe, de lipsă de competențe, de fel de fel de atacuri. Dacă domnul Tudose preferă o altfel de politică, una cu scandal, amintiri din epoca Dragnea, apropo de modul în care a fost nominalizat premierul, România sunt sigur că nu mai vrea în acel film. Vrea altceva în 2024”.

Mihai Tudose, un fost prim-ministru controversat

Europarlamentat din 2019, Mihai Tudose, și-a dat demisia în ianuarie 2018 din funcția de premier. Motivele demisiei nu sunt clare. Acesta ar fi plecat de la Palatul Victoria pentru că a intrat în conflict cu șeful partidului și președintele Camerei Deputaților de atunci, Liviu Dragnea. Mihai Tudose ar fi refuzat să-i mai facă pe plac liderului PSD în a-l salva de condamnarea la închisoare pentru fapte de corupție.

Fostul premier Mihai Tudose a afirmat că ar fi trebuit să adopte OUG pentru a stabili faptul că persoanele care au cazier pe anumite fapte săvârşite cu intenţie să nu poată să ocupe funcţii de demnitate publică, făcând cel mai probabil referire la situația șefului PSD, Liviu Dragnea.

Un alt motiv al demisiei lui Mihai Tudose ar fi fost declarațiile sale controversate din data de 11 ianuarie, privind arborarea drapelului secuiesc:„Daca steagul secuiesc va flutura pe instituțiile de acolo, toți vor flutura lângă steag”. Președintele interimar al Alianței Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Bálint Porcsalmi, a declarat că declarația lui Tudose este inadmisibilă, numind-o „primitivă” și „reminiscentă de Evul Mediu”.

Oricare ar fi cauza, premierul Japoniei de atunci, Shinzo Abe (asasinat în iulie 2022), aflat într-o vizită istorică în România, a fost nevoit să-și anuleze deplasarea programată la Palatul Victoria și a fost găzduit doar de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Mihai Tudose a demisionat din PSD, s-a înscris în PRO-România, iar după arestarea lui Liviu Dragnea, s-a întors în PSD.

Nicolae Ciucă, țintă pentru ironiile și criticile fostului premier

Mihai Tudose a spus despre Nicolae Ciucă, președintele actual al Senatului, că nu este potrivit pentru politică.

Fostul premier avertizează că dacă PNL nu reușește să facă un scor optim la alegerile europarlamentare din iunie, Nicolae Ciucă nu va mai deține funcția de președinte al PNL și nici nu crede că va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă.

„Nu, nu sunt prieten cu domnul Ciucă. Nu îmi place modul lui de a face politică, dânsul nu-i pentru chestia asta, după opinia mea. Nu-l văd politician pe domnul Ciucă fiindcă nu-i din filmul ăsta. O viaţă a făcut altceva. Nu îl văd candidat la prezidențiale. Dacă PNL iese prost la alegerile europarlamentare, domnul Ciucă nu va mai fi preşedintele PNL, hai să fim serioşi!”, a declarat Mihai Tudose la Prima News.

Un reprezentant al PNL a reacționat dur la mesajele fostului premier PSD, care riscă să pună paie pe foc la funcționarea coaliției de guvernare.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole