sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăSocialSchimbare uriașă în magazinele din România! Decizia anunțată chiar astăzi, 26 iunie

-

Schimbare uriașă în magazinele din România! Decizia anunțată chiar astăzi, 26 iunie

Conducerea PNL au anunțat cu cât se vor ieftini alimentele în România. De asemenea, liberalii susțin că pe termen lung, cea mai bună soluție este înființarea de unități autohtone de producție, pentru a evita importurile.

Ieftinirea alimentelor nu va depăși 10%

Potrivit surselor din conducerea PNL, membrii partidului consideră că scăderea prețurilor alimentelor de bază nu va putea depăși 10% din nivelul actual al prețurilor.

„O plafonare a adaosului comercial se poate face prin Ordonanță de Urgență, dar trebuie să avem în vedere că o parte din produse sunt din import și la produsele importate nu ai cum sa plafonezi”, spun sursele liberale.

Liberalii consideră că pe termen lung singura soluție pentru a reduce prețurile alimentelor de bază este înființarea de unități autohtone de producție, care să evite importul de alimente. Totuși, în cazul în care s-ar impune o plafonare a adaosului comercial, producătorii ar fi cei mai afectați, mai precizează sursele din PNL.

Discuții pozitive cu asociațiile comercianților

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, după discuțiile avute cu marile lanțuri de magazine din România privind reducerea prețurilor, că mandatul său se concentrează pe creșterea accesului la alimentele de bază, susținerea producătorilor și procesatorilor locali și protejarea puterii de cumpărare a românilor, în special a celor cu venituri mici și medii.

„Mă bucur că discuțiile cu asociațiile comercianților au un rezultat pozitiv pentru români. Marile lanțuri de magazine sunt de acord să colaboreze cu Guvernul pentru reducerea prețurilor la alimentele de bază, care fac parte din coșul de cumpărături al oricărei familii.

În doar câteva zile, finalizăm acest dialog cu retailerii și transpunem cele discutate într-o decizie concretă. Ne-am asumat în fața românilor că vom lupta pentru produse alimentare de bază cu prețuri mai mici. Și transformăm rapid vorbele în fapte concrete!

Mandatul meu de premier este despre o guvernare care să crească accesul la alimentele de bază, să susțină producătorii și procesatorii locali și să protejeze puterea de cumpărare a românilor, în special a celor cu venituri mici și medii”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Marile magazine vor o reducere voluntară a prețurilor

Amintim că, membrii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) susțin că sunt pentru o reducere voluntară a prețurilor, în loc de emiterea unui act normativ.

De asemenea, pentru a produce efecte vizibile în buzunarul românilor şi pentru a accelera reducerea inflaţiei, este absolut necesar că mecanismul voluntar să fie aplicat nu doar comercianţilor, ci pe întregul lanţ de produs, aşa cum de altfel au arătat şi reprezentanţii Guvernului.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole