sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneScrisoare confidențială Viktor Orban – Vladimir Putin. Ce au avut de împărțit...

-

Scrisoare confidențială Viktor Orban – Vladimir Putin. Ce au avut de împărțit cei doi lideri

Scrisoare confidențială Viktor Orban – Vladimir Putin. Ce au avut de împărțit cei doi lideri. Premierul ungar Viktor Orban a scris o scrisoare confidențială pe care a trimis-o președintelui Consiliului European Charles Michel și liderilor UE după vizita sa la Moscova.

Premierul ungar Viktor Orban a scris o scrisoare confidențială pe care a trimis-o președintelui Consiliului European Charles Michel și liderilor UE după vizita sa la Moscova, în care a făcut un „rezumat” al discuțiilor pe care le-a avut cu Vladimir Putin, scriu mai multe publicații ucrainene.

Scrisoarea este datată 5 iulie și ar fi fost trimisă din Azerbaidjan, unde Orban a ajuns după vizita la Moscova, potrivit publicațiilor Ukrainska Pravda și Sistema, un proiect de jurnalism de investigație, care au văzut documentul. În scrisoare, premierul ungar insistă asupra faptului că „nu a prezentat nicio propunere și nu a exprimat nicio opinie în numele Consiliului European sau al Uniunii Europene” în timpul vizitei la Moscova și că orice afirmații contrare sunt „nefondate”.

În legătură cu discuția pe care a avut-o cu Putin, Orban a scris că atitudinea liderului de la Kremlin față de situația de pe front „diferă semnificativ de înțelegerea președintelui Zelenski”. „Putin nu a menționat în niciun fel pierderile rusești. În ceea ce privește pierderile ucrainene, partea rusă estimează pierderile lunare ale forțelor ucrainene la 40.000 – 50.000 de soldați, care au crescut și mai mult în ultimele săptămâni. Prin urmare, el [Putin] a fost surprins că președintele ucrainean a respins propunerea de încetare temporară a focului”, a mai scris Orban, potrivit surselor citate.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole