vineri, septembrie 29, 2023
AcasăSocialSe închide o mare fabrică din România! Sute de oameni rămân fără...

-

Se închide o mare fabrică din România! Sute de oameni rămân fără un loc de muncă

O fabrică de renume din România pune lacătul pe uşă. Acolo lucrează circa 600 de persoane. Este vorba despre unul dintre marii investitori străini din România.

Se închide fabrica Yazaki Buzău. 600 de oameni rămân pe drumuri. 

O cunoscută fabrică din România îşi închide porţile! Este o grea lovitură pentru cei 600 de angajaţi de acolo.

Este despre grupul japonez Yazaki, care urmează să închidă fabrica de la Buzău, după numai 2 ani de activitate. Motivul închiderii uzinei în care lucrează 600 de oameni este unul simplu. Nu mai sunt comenzi suficiente.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a confirmat această informaţie pentru Economedia.

În acest moment, Yazaki Buzău este în procedură de oprire a activităţii.

Din fericire, edilul Buzăului spune că nu vor fi probleme cu oamenii disponibilizaţi de la această fabrică deţinută de grupul japonez. Motivul: rata şomajului din municipiul Buzău este de numai 0,5%. Primarul spune că este o criză majoră de forță de muncă în localitate, astfel că foştii angajaţi Yazaki îşi vor putea găsi repede alte joburi.

Yazaki a deschis prima sa fabrică în România în anul 2003, în Parcul Industrial Ploieşti. Grupul japonez mai deţine unităţi şi la Brăila şi Caracal.

În 2022, Yazaki avea 7.250 de angajaţi în România. Cifra de afaceri din ţara noastră s-a ridicat la 1,28 miliarde de lei, în timp ce profitul a fost de numai 20 milioane de lei. Profitul a fost cu 69% mai mic faţă de cel raportat în anul anterior.

Grupul japonez Yazaki a fost fondat în 1941. Compania are peste 235.000 de angajați în 45 de țări. Veniturile anuale se ridică la aproximativ 13 miliarde dolari.

Şi fabrica Martens Galaţi s-a închis anul acesta, în luna martie

Nu este singura fabrică de renume care pune lacătul pe uşă în România în 2023.

În urmă cu câteva luni, fabrica de bere Martens Galați, fondată în anul 1978, anunţa că opreşte producția, după 44 de ani de funcționare.

„Informăm că începând cu luna Martie 2023, societatea va sista activitatea de fabricare a berii, MARTENS S.A. urmând a se axa pe dezvoltarea activităților de vânzare a produselor din bere. Societatea va desființa locurile de muncă din departamentul producție”, se arată într-un comunicat oficial.

Fabrica de bere din Galați fusese fondată în anul 1978. Produsele sale erau exportate pe mai multe continente.

Printre brandurile produse și comercializate de Martens Galaţi se numărau MaDonna, Postăvaru, Driver, Hora Unirii sau Lup.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole