miercuri, februarie 28, 2024
AcasăTehnologieSe schimbă cartelele de telefon! Este informația momentului pentru toți cei care...

-

Se schimbă cartelele de telefon! Este informația momentului pentru toți cei care au telefoane mobile

Se schimbă cartelele de telefon! Următoarea revoluție în lumea eSIM este iSIM, un SIM care se integrează direct în procesorul dispozitivului. Ce este și la ce va ajuta?

Creșterea accelerată a tehnologiei eSIM din ultimele luni a provocat un șoc în industria telecomunicațiilor, punând în discuție utilizarea convențională a cartelelor SIM.

Principalii inovatori din industrie, Qualcomm Technologies și Thales, anunță certificarea primului iSIM (SIM integrat) din lume care poate fi implementat comercial pe platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 2, permițând funcționalitatea unui SIM în cadrul procesorului principal al unui smartphone.

Certificarea de securitate GSMA (Asociația globală pentru industria comunicațiilor mobile) asigură faptul că iSIM suportă aceleași standarde ridicate de protecție cibernetică și conectivitate flexibilă „oricând și oriunde” oferite de cea mai recentă generație de SIM-uri integrate (eSIM-uri).

Se schimbă cartela de telefon

Noul iSIM poate oferi acum producătorilor de dispozitive noi oportunități de economisire a spațiului și de reducere a costurilor de construcție și a lanțului de aprovizionare, menținând în același timp cel mai bun nivel de securitate din clasa sa.

La fel ca și eSIM-ul, noul iSIM este pe deplin compatibil cu standardul GSMA Remote SIM Provisioning, ceea ce înseamnă că abonamentele sale pot fi gestionate de la distanță prin intermediul oricărei platforme standard.

iSIM completează modelele SIM și eSIM existente, iar cercetările sugerează că ponderea pieței va crește până la 300 de milioane până în 2027, reprezentând 19% din toate livrările de eSIM, potrivit Kaleido Intelligence.

„Suntem foarte mulțumiți să vedem că investiția noastră în securitatea hardware a procesorului de înaltă asigurare, în colaborare cu Thales, a atins baremul de securitate și funcționalitate cerut de GSMA pentru cazul de utilizare Remote Provisioning UICC.

Credem că un element de rezistență la manipulare integrat în procesorul gazdă poate permite în mod eficient cazuri de utilizare inovatoare pe multe piețe și segmente de produse”, a declarat Ziad Asghar, vicepreședinte senior al departamentului de gestionare a produselor, Qualcomm Technologies.

„Prima certificare de securitate din lume a unui iSIM de către GSMA vine după mai mulți ani de muncă intensă de dezvoltare din partea Qualcomm Technologies și Thales.

Alături de eSIM-ul din ce în ce mai popular, iSIM-ul Thales 5G oferă producătorilor de dispozitive și operatorilor de telefonie mobilă o libertate și mai mare pentru a le oferi clienților lor conectivitate over-the-air fără efort, precum și modele de produse mai interesante și mai accesibile.”, a spus Guillaume Lafaix, vicepreședinte al Thales.

Ce este, de fapt, noul iSIM?

Următoarea revoluție în lumea eSIM este iSIM (cunoscut și ca SIM integrat), un SIM care se integrează direct în procesorul dispozitivului.

În esență, iSIM permite dispozitivelor să se conecteze la o rețea celulară fără a avea nevoie de o cartelă SIM fizică sau de un eSIM lipit într-o placă de circuite imprimate (PCB).

În loc să folosească o cartelă SIM fizică separată, tehnologia iSIM integrează caracteristicile SIM direct în hardware-ul dispozitivului, permițându-i acestuia să se conecteze la rețeaua celulară.

Această caracteristică deschide o serie de beneficii și oportunități atât pentru producători, cât și pentru operatorii de telefonie.

iSIM oferă două caracteristici cheie:

. Economisește spațiu prin eliminarea necesității unei componente separate, permițând conectarea sigură a dispozitivelor mai mici.
. Necesită semnificativ mai puțină energie decât eSIM-urile, ceea ce face, de exemplu, ca cazurile de utilizare masivă a IoT să fie mai operaționale.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole