sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneȘeful diplomației de la Kiev spune că Rusia trebuie să se retragă...

-

Șeful diplomației de la Kiev spune că Rusia trebuie să se retragă din fiecare metru pătrat al Ucrainei

Șeful diplomației de la Kiev a lansat un nou mesaj la adresa Rusiei. Acesta a subliniat marți, 28 martie, că trupele trimise de Moscova trebuie să se retragă „din fiecare metru pătrat” al țării. În caz contrar, spune Dmitro Kuleba, nu poate exista pace.

Șeful diplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba, a vorbit în fața unui forum de discuţii asupra „păcii în Ucraina” sub auspiciile SUA. În cadrul evenimentului, acesta a subliniat că retragerea Rusiei este absolut necesară pentru a avea pace.

Dmitro Kuleba spune că retragerea Rusiei este absolut necesară

„Vreau să fiu foarte clar, Rusia trebuie să se retragă din fiecare metru pătrat al teritoriului ucrainean. Nu poate exista vreo neînţelegere cu privire la semnificaţia cuvântului retragere.

În acest război, noi apărăm lumea democratică în ansamblul său. Nicio altă ţară nu vrea mai mult pacea decât Ucraina. Dar pacea cu orice preţ este o iluzie”, a declarat Dmitro Kuleb, conform afp.com

Amintim că la eveniment trebuia să participe și preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Totuși, acesta şi-a cerut scuze şi a fost înlocuit de ministrul său de externe.

China a prezentat recent propuneri pentru a se pune capăt războiului

Anunțul a venit în contextul în care China a prezentat recent propuneri pentru a se pune capăt războiului în Ucraina, primite cu răceală de Occident, care insistă asupra suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Gazdă a reuniunii în format de videoconferinţă, secretarul de stat american Antony Blinken a avertizat împotriva unei „capcane cinice” pe care o întind unele iniţiative de pace, fără a le numi.

„Cred că trebuie să ne ferim de ceea ce ar putea părea la suprafaţă ca o liniştire, dar care s-ar putea dovedi de fapt o capcană cinică”, a afirmat Antony Blinken, menţionând ca exemplu o eventuală încetare a focului care nu ar face decât „să îngheţe conflictul” şi să permită Rusiei „să-şi consolideze câştigurile şi să se regrupeze”.

Ucraina are partere de susținere în toată Europa

De asemenea, ministrul francez de externe Catherine Colonna a insistat asupra faptului că „justiţia trebuie să prevaleze” şi a subliniat în acest sens că mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internaţională (CPI) pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin reprezintă „un pas major” în lupta împotriva impunităţii.

Catherine Colonna a invitat și ţările europene să-şi respecte obligaţiile în acest cadru şi să-l predea pe preşedintele rus, în cazul în care acesta va pune piciorul pe teritoriul Uniunii Europene.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole