„Nu vom putea crea oportunităţi de angajare pe termen scurt pentru toată lumea. Sinergiile fac parte din poveste”, a spus Ermotti la un eveniment organizat de Asociaţia de Gestionare a Activelor Elveţia la Berna.
”Trebuie să aruncăm o privire serioasă asupra bazei de cost a organizaţiilor independente şi combinate şi să creăm un rezultat durabil. Va fi dureros”, a adăugat el.
Cea mai mare bancă din Elveţia, care a acceptat în martie să preia Credit Suisse, ca parte a unei salvari orchestrate de autorităţile elveţiene, a declarat că îşi propune să încheie rapid achiziţia.
”Sperăm că în următoarele câteva zile se va face. Finalizăm ultimele ultime mile… avem peste 170 de aprobări de la autorităţile de reglementare”, a spus Ermotti vineri.
Ermotti, care a condus UBS din 2011 până în 2020, a revenit în funcţia de CEO în aprilie pentru a supraveghea cea mai mare preluare bancară de la criza financiară globală.
Deşi a subliniat că este o preluare şi nu o fuziune, Ermotti a spus că Credit Suisse are mulţi oameni buni şi talente, sugerând că directorii săi ar putea juca un rol mai mare în grupul combinat decât ar putea indica echipa de conducere iniţială dezvăluită luna trecută.
Acea remaniere a conducerii a făcut doar ca CEO-ul Credit Suisse, Ulrich Koerner, să se alăture conducerii de vârf.
”Vom avea o distribuţie mai uniformă a locurilor de muncă… decât cea pe care am făcut-o eu însumi. Când praful se aşează… cel mai bun lucru pentru clienţii şi acţionarii noştri şi pentru oamenii noştri este să avem cei mai buni oameni în locuri de muncă”, a spus el.
El a insistat, de asemenea, că noua entitate combinată, care va avea un bilanţ de 1.600 de miliarde de dolari, aproximativ dublu faţă de mărimea producţiei economice anuale a Elveţiei, nu este prea mare pentru Elveţia.
Partidul Social Democrat din Elveţia a elaborat propuneri de micşorare a activelor UBS după preluarea Credit Suisse, pentru a reduce riscul unei alte salvari costisitoare susţinute de stat.
”Nu cred că suntem prea mari pentru Elveţia”, a spus Ermotti, adăugând că în domeniul bancar ”dimensiunea contează”.