miercuri, februarie 28, 2024
AcasăEconomicȘeful Zoom, Greg Tomb, concediat “fără motiv”

-

Șeful Zoom, Greg Tomb, concediat “fără motiv”

Platforma de videoconferințe Zoom și-a concediat președintele, Greg Tomb, fost director la Google, transmite BBC Business. Contractul lui Tomb a fost reziliat brusc “fără motiv”, după cum arată compania într-un document de reglementare.
Omul de afaceri preluase această funcție în iunie 2022 și participase activ la apelurile privind câștigurile și supervizase vânzările companiei.
Un purtător de cuvânt al Zoom a declarat că firma de tehnologie nu caută un înlocuitor.
Tomb raporta direct directorului executiv Eric Yuan, care a înființat Zoom în 2011 și a fost la conducerea companiei, care a devenit unul dintre cei mai mari câștigători ai pandemiei.
Zoom a devenit un nume cunoscut pe măsură ce oamenii aveau nevoie să stea acasă, iar timpul petrecut în fața ecranului a crescut. Au existat nunți și înmormântări Zoom, iar până în aprilie 2020, compania a declarat că 300 de milioane de participanți zilnici erau la apelurile Zoom.
La momentul numirii lui Tomb, Yuan a declarat că era încântat de puterea pe care o adăuga la echipa de conducere: “Greg este un lider foarte respectat în industria tehnologică și are o experiență profundă în a ajuta la extinderea companiilor în momente critice”.
La rândul său, Tomb a declarat că este încântat să se alăture echipei și să ajute la “stimularea creșterii” pe măsură ce întreprinderile din întreaga lume își abordează nevoile de comunicare.
Dar a fost un tablou dificil pentru companie, care s-a luptat să își mențină boom-ul pandemic și – la fel ca multe altele din sectorul tehnologic – a fost nevoită să concedieze personal.
În ciuda faptului că Zoom și-a triplat numărul de angajați în doi ani, în timpul pandemiei, în februarie compania a redus 15% din personal – 1.300 de persoane – pentru a face față cererii în scădere.
“Nu ne-am luat atât de mult timp pe cât ar fi trebuit pentru a ne analiza temeinic echipele sau pentru a evalua dacă ne dezvoltăm în mod sustenabil, spre cele mai înalte priorități”, a declarat Yuan.
Pe măsură ce companiile caută să reducă costurile în contextul unei recesiuni economice, Zoom ar putea fi lăsat în urmă în favoarea unor servicii rivale precum Google Meet, Microsoft Teams și Slack.
Zoom încearcă să se diversifice. Anul trecut, a anunțat că intenționează să integreze funcții de e-mail și de calendar și un chatbot pentru a ajuta utilizatorii la rezolvarea problemelor. Zoom Sports este, de asemenea, în lucru.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole