luni, iulie 22, 2024
AcasăEconomicȘelimbăr - una dintre cele mai ”smart” localități din Sibiu

-

Șelimbăr – una dintre cele mai ”smart” localități din Sibiu

Conform administrației locale, în primele luni ale anului 2023, 67% din taxe au fost plătite online. Primăria locala Șelimbăr a anunțat că mai mult de jumătate din bani au fost încasați electronic, astfel 4.29 de milioane de lei au fost virați în anul 2022, în conturile administrației locale, prin mijloacele electronice. Și iată cum Șelimbăr devine prima localitate ”smart”!

Primarul comunei, Marius Grecu, a afirmat că ”Încurajarea plății taxelor și impozitelor prin intermediul sistemelor electronice este doar o mică parte din ceea ce înseamnă Smart Șelimbăr. O lungă serie de modernizări ale sistemului fac parte din strategia de dezvoltare a Șelimbărului 2021- 2027, iar aici intră info-chioșcurile și docubox, ca să dau doar câteva exemple, prin care cetățenii pot interacționa mult mai rapid cu autoritatea locală, la orice oră”.

Astfel, digitalizarea plăților taxelor și impozitelor a reprezentat un prim pas oferit de Primăria Șelimbăr în cadrul proiectului de strategie ”smart”.

Utilizând doar un telefon sau calculator, oamenii se pot scăpa de cozile interminabile, atunci când vine vorba de plata taxelor.

Primăria Șelimbăr a transmis date conform cărora, efectuarea plăților prin sistemul electronic a dus la un procent de plată de 48.2% în 2021, 52.4% în 2022, iar în 2023 este de 67.94% până în prezent.

Momentan, în acest an din totalul încasat de 2.19 milioane de lei, 1.49 de milioane au intrat prin mijloacele electronice.

Articole SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole