sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneSerghei Lavrov, despre „logica schizofrenică” a Occidentului cu privire la negocierile dintre...

-

Serghei Lavrov, despre „logica schizofrenică” a Occidentului cu privire la negocierile dintre Rusia şi Ucraina

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a catalogat drept schizofrenice declarațiile Occidentului conform cărora discuțiile dintre Rusia și Ucraina vor fi posibile numai după contraofensiva de la Kiev.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că Moscova și-a declarat toate obiectivele în timpul operațiunii militare speciale, dar ar dori să afle ce face Occidentul în Ucraina. De asemenea, i-a îndemnat pe cei care teoretizează despre posibilitatea celui de-al Treilea Război Mondial să dea dovadă de responsabilitate: „Sper, în general, ca cei care le fac declarațiile să păstreze capul limpede și să acționeze responsabil”. Ministrul rus a vorbit și despre posibilul răspuns al președintelui rus Vladimir Putin la o scrisoare a secretarului general al ONU Antonio Guterres.

Serghei Lavrov, despre „logica schizofrenică” a Occidentului

Declaraţiile făcute în Occident despre o posibilă începere a negocierilor între Federaţia Rusă şi Ucraina abia după contraofensiva Kievului sunt „schizofrenie”. Acest lucru a fost afirmat marţi de ministrul rus de Externe Serghei Lavrov într-o conferinţă de presă, în urma vizitei efectuate la New York în cadrul preşedinţiei Rusiei a Consiliului de Securitate al ONU.

„Acum a apărut această teorie ridicolă: haideţi ca noi (ţările occidentale) să asigurăm acum Ucrainei o contraofensivă de succes, apoi să-i cerem Ucrainei, (preşedintelui Volodimir) Zelenski să înceapă negocierile. Dar aceasta este un fel de logică schizofrenică. Noi dorim ca de pe teritoriul Ucrainei să nu existe ameninţări la adresa securităţii noastre, iar aceste ameninţări s-au acumulat acolo de mulţi, mulţi ani, mai ales după lovitura de stat din februarie 2014”, a spus Lavrov.

Ministru rus, despre atingerea păcii în Ucraina anul acesta

Ministerul rus de Externe a declarat anterior că speculaţiile ţărilor occidentale cu privire la viitoarea contraofensivă ucraineană confirmă implicarea lor directă în conflict. Potrivit The New York Times, citând documente secrete ale Pentagonului şi ale serviciilor de informaţii americane scurse online, a relatat că comandamentul militar ucrainean se pregăteşte să lanseze contraofensiva în luna mai.

Potrivit sursei, pentru aceasta, până la sfârşitul lunii aprilie, Ucraina trebuie să pregătească 12 brigăzi de luptă a câte 4 mii de oameni fiecare.

Despre „jocul geopolitic” al Uniunii Europene, ministrul rus de Externe a declarat că aderarea urgentă a Ucrainei la Uniunea Europeană va expune adevăratele obiective ale organizației: „Va dovedi că calitatea sa de membru nu înseamnă îndeplinirea unui fel de criterii, că este un joc pur geopolitic de a acapara cât mai multe teritorii care sunt nerevendicate sau pe cale să devină nerevendicate”, scrie TASS.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole