sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneServiciile secrete ruse îi dau lui Putin doar anumite informații. Liderul de...

-

Serviciile secrete ruse îi dau lui Putin doar anumite informații. Liderul de la Kremlin este ținut într-un cocon informațional

Fostul guvernator al provinciei Lugansk, din estul Ucrainei, Serghei Gaidai a dezvăluit că Vladimir Putin primește doar anumite informații de la serviciile secrete ruse, fiind rupt complet de realitatea de pe front. Același lucru l-a dezvăluit zilele trecute și fostul ofițer din garda prezidențială rusă care a fugit în Marea Britanie.

Gaidai a fost guvernatorul Provinciei Lugansk, acolo unde în prezent, armata ucraineană duce lupte grele pentru a respinge invazia rusă.

Potrivit acestuia, serviciile secrete ruse nu îi oferă lui Putin analize serioase legate de economia rusă sau despre situația de pe frontul din Ucraina, de teama unor posibile reacții nervoase a liderului de la Kremlin.

”Singurul lucru pe care îl urmărește este televizorul, patru dintre propriile canale de propagandă. Și este amuzant, dar el este o victimă a propriei sale propagande”, a spus Gaidai.

Politicianul din Ucraina a mai spus că va veni vremea ca Putin să afle realitatea, așa cum este ea, și anume că armata lui a pierdut lupta, ca urmare a pierderilor foarte mari suferite.

”Dar mai devreme sau mai târziu va trebui să accepte vestea că armata lui a pierdut războiul, haosul și distrugerea din țara sa”, a mai comentat Gaidai.

Putin nu folosește niciodată internetul

Fostul guvernator din Lugansk a mai spus că Putin nu are telefon mobil și că nu folosește niciun gadget, imaginea lui despre lume fiind distorsionată.

Același lucru l-a spus și fostul căpitan din garda personală a liderului de la Kremlin, Gleb Karakulov, responsabil cu comunicațiile președintelui rus. Acesta a dezertat și a reușit să ajungă împreună cu familia în Marea Britanie.

Potrivit lui Karakulov, Putin trăiește într-un ”cocon” informațional.

„Trăiește într-un cocon informațional în ultimii doi ani. Îi este permanent teamă pentru viața lui, iar interpretarea pe care o dă realității a devenit distorsionată. Putin nu folosește internetul sau telefonul mobil. El primește informații doar din cel mai apropiat cerc al său, ceea ce înseamnă că trăiește într-un vid de informații”, a mai spus Karakulov.

Fostul ofițer rus din cadrul FSO a avut grijă, timp de 13 ani, de criptarea comunicațiilor președintelui Federației Ruse și a premierului, și a umblat cu Putin în peste 180 de locuri, fie în cadrul unor vizite de stat, fie vizite de lucru în interiorul Federației Ruse, a declarat el pentru Dossier Center

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole