marți, iunie 18, 2024
AcasăTehnologieSfârşitul lui Vladimir Putin! Anunţul crunt venit de la Moscova: Etapă terminală

-

Sfârşitul lui Vladimir Putin! Anunţul crunt venit de la Moscova: Etapă terminală

Finalul lui Vladimir Putin! Un fost ofițer FSB prezice căderea liderului de la Kremlin, din cauza eșecurilor de pe frontul din Ucraina.

Finalul lui Vladimir Putin! Liderul de la Kremlin nu mai are mult

Finalul lui Vladimir Putin! Igor Ghirkin, fost ofițer FSB și comandant al separatiștilor pro-ruși din Donețk, prezice căderea președintelui rus. Motivul: eșecurile suferite pe câmpul de luptă din Ucraina.

Ghirkin este condamnat pe viață în Olanda pentru doborârea avionului ce efectua zborul MH17 la 17 iulie 2014. El a fost arestat între timp în Rusia, după ce a criticat dur conducerea actuală de la Kremlin.

La trei săptămâni după ce un tribunal din Moscova a decis prelungirea arestului preventiv în cazul său, ultranaționalistul rus a transmis un mesaj prin intermediul avocatului său. Fostul comandant de război și așa-zis „ministru al Apărării” al separatiștilor din Donețk îl acuză pe Vladimir Putin că nu a oferit răspunsuri la cele mai presante probleme și provocări ale Rusiei.

Igor Ghirkin a amintit și de răposatul lider Wagner, Evgheni Prigojin. Acesta a spus că revolta organizată de el pe 24 iunie a marcat intrarea Rusiei într-o etapă de acutizare a problemelor, iar moartea sa, pe care fostul ofițer FSB o consideră un asasinat, face parte din conflictele interne în curs.

În cele din urmă, spune Ghirkin, Rusia va pierde controlul și va ajunge pe mâinile „așa-zisei opoziții liberale”. Acesta a adăugat că „necazurile” țării vor intra în curând într-o „etapă terminală”, care va duce la un colaps

Vladimir Putin

Igor Ghirkin este unul dintre cei mai duri critici ai regimului Putin

Igor Ghirkin a devenit unul dintre cei mai duri critici ai regimului de la Kremlin. Acesta a cerut, la fel ca alți ultranaționaliști din tabăra sa, o campanie militară mai dură împotriva Ucrainei.

Faptul că i s-au tolerat observațiile i-a nedumerit pe mulți observatori ai Rusiei. A fost însă arestat în luna iulie, la câteva săptămâni după revolta Wagner, după ce l-a catalogat pe Vladimir Putin drept „laș” și „mediocru”.

În prezent, fostul ofițer FSB se află la Lefortovo, în Moscova, fiind acuzat de extremism.

În timp ce prezice căderea președintelui rus, Ghirkin se prezintă drept o forță unificatoare pentru „patrioți”, susținând că nu se teme de Vladimir Putin.

„Înțeleg perfect toate punctele slabe ale poziției mele actuale, toate problemele legate de lipsa resurselor necesare. Cu toate acestea, cineva trebuie să preia inițiativa, chiar dacă doar pentru a da un exemplu și a-i chema pe alții la acțiune. Cred că este prea târziu să-mi fie frică și să aștept – suntem în ajunul prăbușirii statului rus (Doamne ferește să mă înșel!)”, a scris el.

Declarațiile lui sunt făcute în contextul în care Rusia se află în dificultate pe frontul din Ucraina. Generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului militar de informații al Ucrainei, a declarat recent într-un interviu pentru The Economist că Rusia rămâne fără trupe de rezervă și arme.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole