Natalia Maria Rusu, elevă a profesoarei Mariana Anghel de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu a câştigat miercuri seara, Marele Premiu la categoria Canto muzică populară şi Trofeul Festivalului Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu”.
„Vreau din suflet să mulţumesc în primul rând organizatorilor, doamnei Alina Pinca Vintilă pentru dăruirea şi dragostea nepreţuită faţă de folclorul românesc, dovada fiind acest festival. Vreau să mulţumesc familiei mele pentru sprijinul necondiţionat, pentru că îmi sunt alături indiferent de vremuri şi publicului bineînţeles pentru că pentru el şi datorită lui suntem cine suntem. Sunt copleşită, nu cred că aş putea vreodată să îndestulez bucuria din suflet prin cuvinte, aşa că o să încerc prin parcursul carierei, cât o vrea Dumnezeu, să transmit şi să vorbesc prin cântec. Doamna Mariana Anghel este un model dintotdeauna, atât din punct de vedere artistic, cât şi ca om, pentru că este un om minunat, este un om bun, este a doua mamă şi îi datorez multe mulţumiri”, a declarat după primirea Marelui Premiu, Natalia Maria Rusu.
Director al festivalului şi manager al Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu, Alina Pinca Vintilă a fost printre primii care au felicitat-o pe Natalia Maria Rusu.
„Te felicit din toată inima, Natalia și să știi ca suntem tare mândri de tine!”, a spus managerul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Sibiu, Alina Pinca Vintilă.
Preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a înmânat miercuri seara, Marele Premiu, Nataliei Maria Rusu şi a evidenţiat faptul că „în Sibiu, actul cultural este la el acasă”, ştiut fiind faptul că Sibiul este primul oraş din România care a reuşit performanţa să fie Capitală Culturală Europeană.
„În acest an suntem în al doilea an de poveste al acestui festival concurs de interpretare „Ilie Micu”, ne dorim ca această poveste să dureze la nesfârşit, să încarce cu emoţie şi să bucure inima cât mai multor iubitori de frumos, de act artistic, pentru că în Sibiu, actul cultural este la el acasă. Sibienii ştiu să aprecieze tot ce ţine de cultura tradiţional românească şi nu numai şi ştiu să-i primească cu drag şi să-i îmbrăţişeze cu sufletul pe cei care vin şi promovează aceste lucruri frumoase. Eu vreau să vă felicit pe toţi participanţii, (…) să felicit pe doamna Alina Pinca pentru această iniţiativă, să felicit orchestra aceasta minunată pe care aţi urmărit-o şi la „Lucreţia Ciobanu” zilele trecute, la festival, sunt oameni frumoşi, sunt oameni care iubesc ceea ce fac şi să ştiţi că aşa lucrurile merg bine şi se realizează astfel de lucruri minunate la Sibiu, pentru că oameni care iubesc cu adevărat actul cultural îşi dau mâna şi ne bucurăm să avem parte de astfel de evenimente”, a subliniat preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.
Lista premiilor la Secţiunea Canto muzică populară, categoria 16-25 ani:
Marele Premiu şi Trofeul Festivalului a fost câştigat de eleva Natalia Maria Rusu, profesor Mariana Anghel, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Sibiu.
Premiul întâi a fost acordat elevei Magdalena Pintilii, profesor Lucia Druţă, de la Şcoala Populară din Strășeni, Republica Moldova.
Premiul doi a fost înmânat elevei Denisa Anamaria Bledea, profesor Ileana Matuş de la Şcoala Populară de Arte din Sighet.
Premiul trei l-a primit elevul Tudor Pânzar, profesor Elena Simionescu, de la Şcoala Populară de Arte din Suceava.
Menţiunea s-a acordat elevei Delia Maria Pîrcălăboiu, profesor Mariana Anghel de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sibiu.
Premii speciale: elevul Andrei Târziu, profesor Leontina Fărcaş, de la Centrul de Cultură Alba Iulia, eleva Ştefania Sălăgean, profesor Dorina Oprea de la Şcoala Populară de Arte din Târgu Mureş, eleva Cosmina Mateş, profesor Mihaela Grec Szenasi, de la Şcoala Populară de Arte din Cluj-Napoca.
Lista premiilor la Secţiunea Canto muzică populară, categoria 12-15 ani:
Premiul întâi a fost câştigat de elevul Ionuţ Florin Toneţ, profesor Maria Macovei de la Şcoala Populară de Arte din Suceava.
Premiul doi a fost înmânat elevei Miruna Iustina Gireadă, profesor Alina Huţu de la Şcoala Populară de Arte din Botoşani.
Premiul trei l-a primit eleva Andrada Raluca Jivan, profesor Ion Drăgan de la Şcoala Populară de Arte din Târgu Jiu.
Juriul a acordat o menţiune elevei Daria Mihaela Ştefan, profesor Mioara Raica de la Şcoala Populară de Arte din Râmnicu Vâlcea.
Premiile speciale: eleva Sara Ganea a profesoarei Luminiţa Dejan de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu, eleva Daria Elena Cojocaru, profesor Alin Pană de la Şcoala Populară de Arte din Târgu-Jiu.
Festivalul Concurs Naţional de Interpretare „Ilie Micu”a fost organizat de către Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” şi Consiliul Judeţean Sibiu. Partenerii evenimentului sunt Filarmonica de Stat, Biblioteca Judeţeană ASTRA şi Primăria Municipiului Sibiu. Directorul festivalului este managerul Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” Sibiu, Alina Pinca Vintilă.
Stirea Sibianca Natalia Maria Rusu a câştigat Marele Premiu şi Trofeul Festivalului Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu” a aparut pe Sibiu Independent.