sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăEconomicSiemens Energy avertizează asupra unor pierderi de 4,5 miliarde de euro din...

-

Siemens Energy avertizează asupra unor pierderi de 4,5 miliarde de euro din partea diviziei de turbine eoliene aflate în dificultate

Siemens Energy se așteaptă să înregistreze o pierdere de 4,5 miliarde de euro în acest an, în condițiile în care grupul german se străduiește să își redreseze divizia de turbine eoliene aflată în dificultate.
Grupul a avertizat luni investitorii că rezolvarea problemelor de la divizia de turbine eoliene, care a fost afectată de probleme tehnice, precum și de presiunile inflaționiste care afectează restul industriei, se va dovedi mai costisitoare decât se aștepta.
Prognoza a fost făcută în condițiile în care Siemens Energy a raportat o pierdere netă de 2,9 miliarde de euro pentru al treilea trimestru și și-a redus perspectivele privind veniturile anuale. Siemens Energy a declarat că problemele de la afacerea sa cu turbine Siemens Gamesa „demonstrează provocările” de a revigora o divizie ale cărei probleme au șters deja peste 6 miliarde de euro din valoarea companiei.
În iunie, compania a declarat că problemele ar costa 1 miliard de euro pentru a fi rezolvate, iar directorul general Christian Bruch a recunoscut că defecțiunile erau „mai grave decât am crezut că este posibil”.
La anunțarea rezultatelor de luni, Bruch a insistat asupra faptului că performanțele solide din alte sectoare de activitate i-au dat încredere în „capacitatea companiei de a readuce afacerile pe o bază solidă”, dar a recunoscut că problemele au reprezentat un „regres masiv”.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole