marți, aprilie 16, 2024
AcasăExterneSoldații ruși, supuși unor pedepse barbare pe linia frontului din Ucraina

-

Soldații ruși, supuși unor pedepse barbare pe linia frontului din Ucraina

Soldații ruși trec prin chinuri greu de imaginat pe frontul din Ucraina. O parte dintre ei au dezvăluit unei publicații ce pedepse brutale primesc.

Conform unui raport citat de publicația independentă rusă Verstka și menționat de Business Insider, soldații ruși sunt supuși unor pedepse extrajudiciare brutale pe linia frontului din Ucraina, inclusiv fiind legați de copaci timp de mai multe zile, aruncați în gropi sau forțați să se violeze între ei.

Condiții brutale pentru soldații ruși din Ucraina. Pe parcursul a trei luni, publicația a interviat mai mulți soldați ruși, aceștia descriind condițiile brutale în care trupele recrutate din închisorile rusești agresează și abuzează soldații mobilizați, în timp ce comandanții rămân în siguranță la distanță de front.

„Condamnații noștri și-au pierdut complet capul”, spune un soldat intervievat de Verstka.

Acesta a completat susținând că lipsa de rotație pe linia frontului și numărul în creștere al deceselor sunt motivele pentru furia lor.

Publicația a obținut o înregistrare video în care patru bărbați dezbrăcați sunt agresați verbal și loviți de personalul militar, după care sunt forțați să intre într-o groapă săpată. Soldatul care a distribuit videoclipul către Verstka, Misha Maltsev, a explicat că aceasta este o formă obișnuită de pedeapsă neoficială pentru cei care consumă alcool sau droguri în timpul serviciului.

El a mai spus că membrii trupelor de justiție îi forțează să întrețină relații sexuale ulterior: „Stau și se uită la asta. Râd, se urinează pe ei. Ca și cum s-ar uita la televizor”.

Soldații ruși
Pedepse greu de imaginat

„Este un iad aici”, a spus un alt soldat rus aflat pe front în Ucraina. „Se omoară între ei. Ordinele sunt stupide. Toată lumea înțelege că nu poți reuși, dar îi trimit să moară oricum”.

Verstka a difuzat, de asemenea, o înregistrare video care pare să prezinte un soldat neidentificat fiind legat de un copac. Soldatul rus Semyon Kiskorov a afirmat că cei care refuză să lupte sunt, de asemenea, supuși unor pedepse brutale – sunt legați de copaci timp de mai multe zile și nu li se oferă apă sau mâncare.

Kiskorov a relatat că acest lucru li s-a întâmplat atât lui, cât și fratelui său în noiembrie 2023, după ce au refuzat să participe la un asalt. De asemenea, Maltsev a adăugat că soldații răniți sunt cusuți și trimiși înapoi în luptă, iar trupurile camarazilor lor decedați sunt adesea lăsate să putrezească în jurul lor.

Publicația a remarcat că după interviurile acordate, Maltsev și toată unitatea sa au fost uciși în satul Krynky, de-a lungul malului estic al râului Dnipro, unde Ucraina a stabilit un cap de pod, în decembrie 2023. Într-o altă înregistrare video, doi bărbați par să fie bătuți cu bastoane în timp ce se trage cu mitraliera în apropierea capetelor lor. Gemetele, strigătele și sunetele de lovituri pe corpuri sunt clare în înregistrare.

„Gata, vă rog să mă iertați”, urlă unul dintre cei care sunt pedepsiți.

Unitățile rusești „Storm Z”

Armata rusă a înregistrat pierderi grele de vieți omenești pe durata întregului conflict din Ucraina, iar unii analiști au caracterizat tactica „valurilor umane”, în care se încearcă copleșirea pozițiilor ucrainene prin trimiterea unor mase de soldați la atac pe jos. Acești soldați sunt adesea slab pregătiți sau sub-echipați, ceea ce duce la o creștere a numărului de decese.

În 2023, Kremlinul a format unități cunoscute sub numele de „Storm Z”. Printre membrii acestei forțe se numără și infractori condamnați care participă la luptă în schimbul unor reduceri ale pedepselor lor.

Conform unui comunicat de presă tradus de Pravda, Ucraina a afirmat că unitatea „Storm Z” prezintă o capacitate de luptă extrem de redusă. Soldații din această grupare sunt afectați de alcoolism, sunt implicați în acte de jaf și au tendința de a dezerta, a declarat Direcția Generală de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole