luni, iulie 22, 2024
AcasăPoliticSoluţia lui Orban: În loc de noi taxe, concedierea a 200.000 de...

-

Soluţia lui Orban: În loc de noi taxe, concedierea a 200.000 de bugetari şi tăierea tichetelor de vacanţă

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a propus, în cadrul unei conferinţe de presă, concedierea a 200.000 de bugetari şi eliminarea voucherelor de vacanţă pentru bugetari.

„Soluţia nu este în niciun caz reducerea taxelor şi impozitelor. Soluţiile pe care noi le susţinem categoric sunt creşterea gradului de colectare, reducerea evaziunii fiscale, mai ales a evaziunii fiscale mari din zonele protejate de clientela politică. A doua soluţie este creşterea vitezei de absorbţie a fondurilor europene şi utilizarea fondurilor europene pentru a acoperi anumite cheltuieli din cele care sunt susţinute astăzi de la bugetul de stat, în special cheltuieli de investiţii, şi, evident, reducerea drastică a cheltuielilor bugetare”, a afirmat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Şeful partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a subliniat că reducerea cheltuielilor nu înseamnă însă „parodia lui Ciolacu” cu desfiinţarea a 200.000 de posturi vacante.

„Dacă sunt vacante, nu reprezintă nicio cheltuială pentru sectorul public. Nu câştigi niciun leu. Asta e praf în ochii oamenilor. Să dea afară 200.000 de angajaţi, nu să desfiinţăm 200.000 de posturi vacante. Să îi dea afară pe toţi sinecuriştii politici din clanurile de pradă din jurul baronilor judeţeni, din jurul grupurilor politice afiliate PSD şi PNL, care taie frunze la câini la ora actuală în instituţiile publice. Asta da reformă. Să desfiinţeze agenţii, nu să înfiinţeze agenţii, aşa cum au făcut-o”, a declarat Ludovic Orban.

În acelaşi timp, liderul politic a subliniat că Guvernul PSD- PNL „s-a remarcat prin creşterea numărului de angajaţi în sectorul public”.

„De când au venit la putere au angajat peste 35.000 de oameni. Guvernarea PSD- PNL este guvernarea care a avut cel mai mare ritm de angajare în sectorul public, aproximativ 2.000 de angajaţi lunar”, a adăugat Ludovic Orban.

De asemenea, fostul premier a cerut eliminarea tichetelor de vacanţă, argumentând că acestea au creat discriminare între sectorul public şi cel privat, menţionând că banii acordaţi firmelor din HoReCa, prin tichetele de vacanţă, nu au fost utilizaţi în investiţii, ci „nu au făcut decât să crească tarifele”.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole