joi, februarie 29, 2024
AcasăEconomicStartup-ul românesc Ogre AI a câștigat competiția CEE Startup Challenge, organizată de Vestbee. Compania...

-

Startup-ul românesc Ogre AI a câștigat competiția CEE Startup Challenge, organizată de Vestbee. Compania vrea să ajungă într-un an la venituri recurente de 1 milion euro

Startup-ul româneasc Ogre AI, axat pe data science și specializat în furnizarea de soluții pentru sectorul energetic, bazate pe machine learning (ML) și artificial intelligence (AI), este câștigătorul competiției CEE Startup Challenge organizată de Vestbee, potrivit unui comunicat al companiei.
Vestbee este principala platformă de tip ecosistem pentru startup-uri din Europa Centrală și de Est care conectează investitorii globali (business angels, acceleratoare, fonduri de capital de risc, corporații) cu mii de startup-uri europene din diverse domenii tehnologice.
Nominalizată printre cei 10 finaliști ai competiției la finalul lunii noiembrie, de către un juriu format din peste 70 de reprezentanți ai unor fonduri de investiții, compania Ogre AI a parcurs etapa finală de prezentări live pentru a ajunge în final pe prima poziție, fiind anunțată totodată câștigătoare a CEE Startup Challenge 2023.
„Aceasta este încă o validare a modelului nostru de business și a abordării de piață pe care Ogre AI o are. Câștigarea CEE Startup Challenge 2023 ne dă totodată un puternic impuls de a continua cu și mai multă energie dezvoltarea de soluții tehnologice moderne care contribuie deja la migrarea spre alternative energetice mai ecologice și sustenabile”, spune Matei Stratan, CEO și cofondator Ogre AI.
Compania a fost desemnată de Vestbee startup-ul lunii septembrie, lună în care a și finalizat o finanțare în valoare de 625.000 euro cu Soulmates Ventures. Ogre AI are planuri ambițioase de dezvoltare pe termen mediu și lung, printre care atingerea unor venituri recurente de 1 milion de euro într-un an și acoperirea a 90% din piața de energie din România și 70% din piața din Grecia.
Activă pe piețele din Marea Britanie, România și Grecia, Ogre AI are printre clienții săi putenici jucători din domeniul energiei printre care Enel, CEZ, Engie, PPC, DEER sau E.ON.
Ogre AI oferă soluții tehnologice care prognozează generarea de energie, consumul, pierderile tehnologice și comerciale din rețea și diferite anomalii din sistem.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole