duminică, aprilie 14, 2024
AcasăExterneStoltenberg îndeamnă SUA să „respecte promisiunile făcute” şi să ofere Ucrainei un...

-

Stoltenberg îndeamnă SUA să „respecte promisiunile făcute” şi să ofere Ucrainei un pachet de sprijin

Secretarul general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, a îndemnat Statele Unite să „respecte promisiunile făcute”, oferind Ucrainei un pachet de sprijin pentru a o ajuta să se apere împotriva agresiunii ruseşti, transmite CNN.

Într-o intervenţie la Christiane Amanpour de la CNN, Stoltenberg a declarat sâmbătă că este vital şi urgent ca SUA să decidă asupra unui pachet pentru Ucraina.

„Ceea ce pot spune este că este vital şi urgent ca SUA să decidă asupra unui pachet pentru Ucraina, pentru că au nevoie de acest sprijin şi avem o împărţire a poverii între Europa, Canada şi Statele Unite”, a declarat Stoltenberg în cadrul unui grup de discuţii în timpul Consiliului de Securitate de la Munchen.

Stoltenberg a reamintit audienţei prezente că Ucraina este în prezent săracă în resurse, în special în muniţie.

„La începutul războiului din Ucraina, ne-am epuizat stocurile, dar acum acestea sunt destul de scăzute. Aşa că acum ne concentrăm extrem de mult şi pe modul în care să creştem producţia”, a spus Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a continuat anunţând că „sunt înfiinţate noi fabrici, producţia a crescut, dar este nevoie urgentă de mai mult”.

Săptămâna trecută, Senatul SUA a adoptat o lege de ajutor extern în valoare de 95,3 miliarde de dolari, cu asistenţă pentru Ucraina, dar proiectul de lege se confruntă cu un viitor incert în Camera Reprezentanţilor, unde preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a semnalat că nu îl va supune la vot.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole