duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneSUA pregătesc Ucraina pentru un posibil atac nuclear. Senzori atomici sunt montați...

-

SUA pregătesc Ucraina pentru un posibil atac nuclear. Senzori atomici sunt montați pe întreg teritoriul invadat de Rusia

SUA pregăteșc Ucraina pentru un posibil atac nuclear. Statul invadat de Rusia va fi protejat de mai mulți senzori, capabili să detecteze radiațiile provenite atât de la o bombă, cât și de la o armă nucleară activată. Echipamentul elimină și posibilitatea unui atac sub steag fals.

Oficialii de la Kremlin au lansat de mai multe ori amenințări cu privire la folosirea armelor nucleare în războiul din Ucraina. Din acest motiv, SUA au a decis să instaleze o rețea de senzori atomici, meniți să protejeze statul invadat și să descurajeze inamicul.

Senzorii pot detecta o posibilă explozie nucleară și explozii de radiații. De asemenea, ei sunt capabili să detecteze radiațiile provenite atât de la o bombă murdară, cât și de la o armă nucleară activată în Ucraina, a relatat New York Times.

Echipa de Sprijin pentru Urgențe Nucleare (NEST) a precizat într-o declarație de presă că rețeaua de senzori atomici a fost instalată „în întreaga regiune” și va avea capacitatea de „a caracteriza mărimea, locația și efectele oricărei explozii nucleare”.

Senzorii montați de SUA elimină posibilitatea unui steag fals

Experții susțin că rețeaua de senzori montată pe teritoriul Ucrainei îi va împiedica pe oficialii ruși să folosească arme nucleare, fără să își atribuie atacul. Acest echipament va servi, probabil, ca mijloc de descurajare. Rușii care au puterea de decizie ar putea deveni conștienți de faptul că Statele Unite pot expune utilizarea unei arme nucleare ca o operațiune sub steag fals, se arată în raportul citat în comunicat.

„Dacă o urgență nucleară ar avea loc în Ucraina, fie că ar fi vorba de o eliberare de radiații de la un reactor nuclear sau de o detonare a unei arme nucleare. Analizele științifice ar fi furnizate rapid autorităților guvernamentale americane și centrelor de luare a deciziilor din Ucraina și din regiune pentru a lua decizii acționabile și informate din punct de vedere tehnic pentru a proteja sănătatea și siguranța publică”, se arată în declarația celor de la NEST.

Jill Hruby, șefa Administrației Naționale de Securitate Nucleară a SUA, a confirmat la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei mărturii în Congres că agenția sa, împreună cu Agenția Națională de Securitate (NSA), a instalat senzori în Ucraina. Acest echipament are rolul de a detecta activitatea radiologică. Ucrainenii au început deja să fie instruiți cu privire la modul de reacție în cazul unei explozii nucleare.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole