joi, februarie 29, 2024
AcasăEconomicSute de angajați ai OMV Petrom au protestat fiind nemulțumiți de noul contract...

-

Sute de angajați ai OMV Petrom au protestat fiind nemulțumiți de noul contract colectiv de muncă/ Reacția companiei

Sute de angajaţi, membri ai Sindicatului Naţional Petrom, au protestat miercuri faţă de oferta inadecvată formulată în cadrul negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă, informează sindicatul, printr-un comunicat citat de Agerpres.
„Sute de angajaţi, membri ai Sindicatului Naţional Petrom, au luat cu asalt sediul central Petrom City din Bucureşti şi sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (Asset 1 Crişana Banat), Piteşti (Asset 3 Muntenia Vest), Ploieşti (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanţa (Asset 10 Petromar), precum şi Rafinăria Petrobrazi, exprimându-şi nemulţumirea faţă de oferta inadecvată formulată în cadrul negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă. Principalele nemulţumiri ale salariaţilor OMV Petrom includ oferta jignitoare pentru evoluţia viitoare a veniturilor, sub rata inflaţiei, valoarea redusă a tichetului de masă şi scăderea compensaţiilor pentru biletele de tratament. Protestatarii au subliniat faptul că această ofertă nu reflectă eforturile lor constante şi contribuţia esenţială la consolidarea poziţiei de lider al companiei în industrie, precum şi la profitul de 2,5 miliarde de lei înregistrat în primele nouă luni ale anului 2023. În loc să sărbătorească oferind cadouri copiilor, salariaţii au fost nevoiţi să iasă în stradă, pentru a atrage atenţia asupra condiţiilor salariale inacceptabile”, se menţionează în comunicat.
Potrivit sursei citate, protestatarii au declarat că vor să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că le „sunt luate drepturi vechi”, cu care s-au obişnuit, precum biletele de odihnă şi tratament şi că nu pot accepta o altă ofertă decât una în care inflaţia să fie acoperită integral, plus un procent. Totodată, aceştia cer o majorare a valorii tichetelor de masă, având în vedere faptul că valoarea acestora este cu mult sub media pe ţară.
„OMV Petrom este îndemnată să reevalueze oferta salarială şi să vizeze un acord echitabil şi benefic pentru angajaţii săi, resursa cea mai importantă. Membrii de sindicat vor continua să îşi facă auzită vocea şi să lupte pentru drepturile lor legitime în speranţa unei soluţii constructive”, se mai precizează în comunicat.
Sindicatul National Petrom este o organizaţie sindicală legal constituită, care reprezintă interesele a aproximativ 24.000 de angajaţi din cadrul grupului OMV Petrom şi din alte societăţi comerciale precum Expert Petroleum S.R.L., Expert Petroleum Solutions S.R.L., Mazarine Energy, Dacian Petroleum, GSP Offshore, J.Christof E&P Services S.R.L., J.Christof Consulting S.R.L., Christof MB Well, Bonatti SpA Parma-Sucursala Bucuresti, Dietscon O&M, Dietsmann SRL, Falck Fire Services S.R.L, Kraftanlagen Romania S.R.L., R&R Oil Services SRL, SWS Engineering &Consulting, pentru care negociază şi încheie Contracte Colective de Muncă.
Sindicatul Naţional Petrom este afiliat la FSLI Petrol-Energie, federaţie reprezentativă la nivelul sectorului energie, petrol şi gaze şi minerit energetic.
Reacția companiei
Remuneraţia angajaţilor OMV Petrom este la niveluri competitive pentru industria relevantă de petrol şi gaze şi include bonusuri în cuantum fix şi indemnizaţii iar acelaşi nivel competitiv al remuneraţiei va fi menţinut şi pe viitor, au declarat, la solicitarea Agerpres, reprezentanţii companiei.
„OMV Petrom se află în proces de negociere a Contractului colectiv de muncă cu sindicatul reprezentativ, Sindicatul Naţional Petrom. Menţionăm că remuneraţia angajaţilor OMV Petrom este la niveluri competitive pentru industria relevantă de petrol şi gaze şi include bonusuri în cuantum fix şi indemnizaţii, conform Contractului colectiv de muncă, precum şi alte beneficii, cum ar fi sistemul privat de asigurări, zile suplimentare de concediu de odihnă, indemnizaţie de concediu de odihnă, zile libere plătite pentru evenimente speciale, bonusuri legate de performanţă etc. Vom menţine acelaşi nivel competitiv al remuneraţiei şi pe viitor, intenţie pe care am exprimat-o şi în cadrul negocierilor pentru Contractul colectiv de muncă. Ne bazăm pe buna-credinţă a partenerilor noştri de dialog social pentru a finaliza cât mai rapid negocierile, cu rezultate favorabile pentru salariaţii noştri”, au spus reprezentanţii OMV Petrom.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole