sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăExterneȚările UE vor instrui 30.000 de soldați ucraineni în 2023

-

Țările UE vor instrui 30.000 de soldați ucraineni în 2023

Țările UE. Marţi, 20 iunie, Comisia Europeană le-a propus statelor membre să aprobe un pachet de ajutor în valoare de 50 de miliarde de euro pentru a susţine Ucraina până în 2027.

Țările Uniunii Europene vor pregăti 30.000 de soldați ucraineni în 2023, a anunțat, marți, Ministerul ucrainean al Apărării, în condițiile în care armata sa a lansat o contraofensivă menită să elibereze teritoriile ocupate de Rusia.

„În 2023, în cadrul misiunii de asistență militară a UE în Ucraina, este planificată pregătirea a 30.000 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv soldați ai forțelor teritoriale de apărare”, a informat ministerul într-un comunicat postat pe Telegram.

„Obiectivul strategic este de a consolida capacitățile Forțelor Armate ucrainene pentru desfășurarea eficientă a operațiunilor, protecția suveranității și restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, (precum și) protecția civililor”, a continuat el, potrivit lepoint.fr.

Războiul din Ucraina
Acest anunț vine în aceeași zi cu solicitarea Comisiei Europene către statele membre UE de a acorda o extindere bugetară de 50 de miliarde de euro bugetului Celor 27 pentru a ajuta Ucraina până în 2027.

„Trăim într-o lume complet diferită de cea din 2020 când a fost negociat bugetul multianual al UE”, a explicat, marți, președinta executivului european, Ursula von der Leyen, în cadrul unui briefing de presă la Bruxelles. (Rador)

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole